Gandrīz paštaisīts kečups jeb ašā tomātu mērce

Šo recepti izdomāju, kad atklāju veikalā mazu burciņu ar mizotiem, ceptiem tomātiem eļļā, kuriem piemita jauks čili “kodiens”. Lietoju viņus gan blenderētus mērcei grilētai gaļai vai makaroniem, gan tāpat izķeksētus no burkas uz maizītes (sanāk versija par brušetu). Slavenā burciņa, kas ar savu kātbūtni pieliekamajā mani ir vairākkārt glābusi no bada nāves vēlā darbdienas vakarā, izskatās šādi:
Vielas:
1 (vai vairākas) burciņa ceptiem tomātiem eļļā
1 smalki sakapāta vai sarīvēta ķiploka daiva
maza buntīte sakapātu koriandra lapu vai kādi citi svaigi garšaugi, piemēram pētersīļi vai baziliks
Tomātiem notecina eļļu – vai nu uz sieta, vai arī tos vienkārši izķeksē no burkas un ļauj, lai liekā eļļa notek. Visu labi sajauc – es to daru mazā elektriskā smalcinātājā, bet var arī vienkārši samaisīt ar karoti. Tas arī viss!

(3) komentāri


  • Kur tādus tomātus var nopirkt?

  • Es parasti pērku Vairāk Saules “Pastarellia” restorānā/nūdeļu veikalā Mārupes ielā pie Āgenskalna tirgus, bet esmu manījusi arī Sky.

  • es garšīgu “ketčupu” esmu ēdusi kaukāziešu restorānā – bet tur viss tā vienkāršāk – gatavus tomātus kopā ar ķiploka daiviņām (cik stipru vēlas) samaļ kopā virtuves kombainā
    tīri labi sanāk un var arī uzglabāt
    bet nu stiprs ir gan

Pievieno savu komentāru