Ceptas aprikozes

Ko darīt, ja gadījies nopirkt bezgaršīgas, skābenas aprikozes? Ielieciet tās krāsnī, sanāks fantastisks deserts!

Vielas:

aprikozes
pāris ēdamkarotes cukura (baltais vai gaiši brūnais Demerrera)

pasniegšanai – vaniļas saldējums vai putukrējums, vai nekas

Gatavot:

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem. Aprikozes nomazgā, nosusina, pārgriež uz pusēm, izņem kauliņus un cieši vienu pie otras ar griezuma pusi uz augšu kārto karstumizturīgā seklā traukā. Pārkaisa ar cukuru, trauku viegli pārsedz ar foliju un cep 20 minūtes, tad vēl 5-10 minūtes bez folija.

Var pasniegt siltas vai aukstas, vienas pašas vai ar saldējumu vai putukrējumu.

Šādi gatavotām aprikozēm uzplaukst intensīva, saldskāba garša, kas nedaudz atgādina aprikožu ievārījumu.  Receptes ideju ieguvu Naidžela Sleitera grāmatā “The Kitchen Diaries”.

(2) komentāri


  • Brīnišķīgs deserts! Būs noteikti jāpagatavo! * Krista, lūdzu padalieties ar kādu savu mīļāko zaļo salātu recepti! Vasarā allaž gribas ko vieglu un salāti tad tiek gatavoti kā pamatēdiens. Gaidīšu! Paldies!*

  • sveiki,
    iesaku tās pašas aprikozes vai plūmes, vai nektarīnus, vai persikus pārliet ar laima sulas, laima miziņas, cukura un vaniļas pāksts miksu (sulu izspiež, miziņu norīvē, vaniļas pāksti liek veselu ar visu mizu, cukuru pēc vēlēšanās un augļu skābuma/gatavības; visu sablendē ar rokas blenderi). Ja augļi pacieti 20 min cep pārklātu ar foliju un 15 bez. Pasniedz ar saldējumu.
    Sanāk satriecoši garšīgi. Es jau gaidu nektarīnu un persiku sezonu, kad pašmāju ogas ies uz beigām.
    Recepte ( iespējams, laika gaitā nedaudz mainījusies) no good food

Pievieno savu komentāru