Zemenes Romanovu gaumē

Šo zemeņu pasniegšanas veidu esot izdomājis franču pavārs Krievijas valdnieka Romanova priekam.

Vielas:

puskilo zemeņu
1/2 apelsīna sula un norīvēta miziņa
100 ml Cointreau vai Grand Marnier (bezkrāsains apelsīnu liķieris)

pasniegšanai – putukrējums, vaniļas saldējums vai Mascarpones krēms (250 g Mascarpones saputo ar 200 ml saldā krējuma, pievieno pūdercukuru, vaniļu, citrona sulu pēc garšas)

Gatavot:

Zemenes noskalo, nogriež kauslapiņas, sagriež uz pusēm un liek stikla bļodā kopā ar apelsīnu sulu, miziņu un liķieri. Samaisa un atstāj ledusskapī ievilkties vismaz stundu. Iesaku bļodai pārvilkt pāri pārtikas plēvi, lai nepiesūcas ar konkurējošām garšām.

Klasiskā recepte paģēr zemenes pasniegt deserta trauciņos ar saputotu krējumu, atradu vienu citu recepti, kas zemenes krāmē virsū vaniļas saldējumam (noteikti garšo brīnišķīgi), bet es liku klāt savu ļoti iecienīto Mascarpones krēmu (garšo kā putukrējums, tikai drusku biezāks).

(5) komentāri


Pievieno savu komentāru