Zaļo lēcu salāti

Veselīga, lēta, vienkārša veģetāra maltīte vai piedeva gaļai/zivīm.

Vielas

Zaļās lēcas (1 ēdājam devīgai porcijai apmēram 80 g lēcu. es parasti gatavoju vairāk, nekā plānots apēst, lai paliek nākošajai dienai, ko paņemt līdzi uz darbu)
1 nomizota ķiploka daiva
1 neliels burkāns
1 neliels selerijas kāts
1 laurlapa
pāris timiāna zariņi
neliela bunte pētersīļu lakstu
pāris tomāti
neliels sarkanais sīpols
olīveļļa, citrona sula vai sarkanvīna etiķis, sāls, pipari

Gatavot:

Lēcas noskalo, liek katlā kopā ar ķiploku daivu, nomizotu un uz pusēm pārgrieztu burkānu, selerijas kātu, laurlapu un timiāna zariņiem, pārlej ar aukstu ūdeni tā, lai ūdens ir riktīgi vairāk par lēcām, uzvāra, un uz nelielas liesmiņas daļēji apsegtā katlā vāra 15 minūtes. Sāli klāt neliek, jo tas padarīs lēcu miziņas cietākas! Kad gatavas, nokāš un atstāj padzist. Dārzeņus un garšaugus izķeksē laukā un izmet, tie savu darbu jau izdarījuši.

Tomātus sagriež nelielos gabaliņos, pētersīļu lakstus sakapā, sīpolu sagriež smalki jo smalki. No olīveļļas, citronas sulas vai etiķa (apmēram proporcijās 3:1), sāls un pipariem uztaisa salātu mērci, un visu sajauc kopā. Sāli liek bagātīgi, jo atcerieties, ka lēcas vārot nav pasālītas.

Šos salātus, protama lieta, var variēt pēc patikšanas – lieciet klāt citādas garšvielas (piemēram piparmētru lapas un/vai baziliku), papildiniet ar dažādiem dārzeņiem vai kazas sieru. Vārdu sakot, te ir vieta eksperimentiem!

Receptes ideja aizgūta Sam&Sam Clark grāmatā “Moro East”, kuras autori iedvesmojušies no Spāņu un Ziemeļāfrikas kulinārajām tradīcijām.

(7) komentāri


Pievieno savu komentāru