Kļavu sīrupa glazēti pastinaki

Ļoti garda un vienkārši pagatavojama dārzeņu piedeva svētku galdam. Labs aizvietotājs vai papildinājums tradicionālajiem ceptajiem kartupeļiem.

Vielas:

pastinaki
šļuka kļavu sīrupa
šļuka neitrālas eļļas (piem. vīnogu kauliņu)

Daudzumi šeit atkarīgi no tā, kādu maltītes daļu vēlaties aizpildīt ar šo ēdienu. 8 cilvēku vakariņām kā vienu no 3 dārzeņu piedevām es ņemtu kādus 700 g. Ja ceptie pastinaki paliek pāri, tos var nākošajā dienā ielikt zupā.

Gatavot:

Uzkarsējiet krāsni līdz 200 grādiem. Pastinakus nomizo (ja miza izskatās skaista un nebojāta, var arī nemizot, vienkārši labi nomazgāt) un sagriež gareniski apmēram vienāda resnuma gabalos. Liek cepamtraukā, pārlej ar drusku eļļas un kļavu sīrupa, labi samaisa, šauj iekšā krāsnī un cep apmēram pusstundu.

Arī šo recepti ieguvu Naidželas Losones (Nigella Lawson) grāmatā “Nigella Christmas“, viņa to piedāvā kā vienu no piedevām tradicionālajam Ziemassvētku tītara cepetim.

(8) komentāri


Pievieno savu komentāru