Frikadeļu zupa: austrumnieciska versija

Meklējot jaunus veidus, kā pabarot savu frikadeļu atkarību, izdomāju šādu versiju frikadeļu zupai, ko ar dažām Āzijas virtuvei raksturīgām garšvielām un pasniegšanas manieri aizvilku pavisam jaunā virzienā. Rezultāts bija lielisks!


Vielas:

Frikadelēm – maltās gaļas masa no šīs kotlešu receptes, no kā izviļā mazas frikadelītes

Bāzes buljonam izmantojiet šo recepti, atmetot laurlapu un papildinot ar pāris šķēlēm ingvera un citronzāles stibu, ja ir pie rokas. Var izmantot arī kvalitatīvus buljona kubiņus

Zupai: pāris burkāni un rīsu vai udon nūdeles (vai kādas citas pēc jūsu izvēles)

Pasniegšanai: smalki sagriezti lociņi, kinzas lapiņas, sojas mērce, plāni sagrieztas čili ripiņas

Gatavot:

Izvāra bāzes buljonu, izķeksē no tā dārzeņus un garšvielas, pieliek klāt frikadeles un smalki sagrieztus burkānus un vāra apmēram 20 minūtes. Izvāra nūdeles atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma, noskalo aukstā ūdenī un daļēji nokāš (ja nūdeles paliek peldot nelielā aukstā ūdens daudzumā, tās nesalips). Pasniedzot katrā bļodiņā vispirms ieliek nūdeles, tad iesmeļ zupu un virsū uzkaisa garšaugus. Sojas mērci klāt lej katrs ēdājs pēc patikas.

Šādu zupu ar garām nūdelēm visērtāk ēst ar kociņiem (čopstikiem), kā to dara Āzijā: ar tiem vispirms izķeksē biezumus un kad tie izēsti, ņem bļodu rokās un izdzer buljonu. Varbūt nav pārāk smalki, bet ērti un vienkārši, pie nosacījuma, ka tiek lietota bļodiņa nevis lēzens zupas šķīvis!

Laika taupīšanas nolūkos šoziem šādas frikadeles gatavoju lielā daudzumā (vienā piegājienā trīskāršojot vai četrkāršojot recepti), apcepu tās uz pannas un atdzesētas nelielos porciju trauciņos sasaldēju. Tādējādi man pa rokai gandrīz vienmēr bija kvalitatīvs pusfabrikāts, ko iemest buljonā taisni no saldētavas, un pusstundā ir gatava lieliska, silta maltīte! Palielinot frikadeļu recepti, nav nepieciešams likt klāt vairāk olas, ar vienu pilnīgi pietiek arī uz pusotru kilogramu gaļas.

(5) komentāri


  • hurrraa. Apsveicu ar atgriesanos :) !!!

  • Krista, so Tavu frikadelu zupas recepti esmu izmantojusi jau vairakas reizes. Vienmer iznak loti gardi un garso ari berniem!
    Liels paldies par Tavu portalu! Loti iedvesmojosi!

  • Ui, man liels prieks to dzirdēt, paldies par atsauksmi :))

  • Vai tiešām var CEPTAS frikadelītes saldēt? Es tagad ar ar 2 maziem bērniem mājās cenšos domāt par laika taupīšanu ēdienu gatavošanai:) Paldies par iedvesmas pilnām recpetēm!:)

  • Ceptas saldēt ir ērtāk – tad tās procesā neizjūk, vieglāk uzglabāt, un nav jāuztraucas vēlāk par to, vai ir termiski līdz galam apstrādātas, jo tā noteikti būs. Vēl es viņas cepu dēļ tā, ka tad saceptas un atkausētas varu pievienot kaut vai pārīti kādam citam ēdienam arī kad nevāru zupu vai netaisu veselu speciālu frikadeļu recepti.

Pievieno savu komentāru