Okroška

Spirdzinošā krievu virtuves aukstā zupa ir elegants veids, kā lietderīgi izmantot Jāņu siera siešanā radušās piena sūkalas!


Okrošku mūsu ģimenes ēdienkartē ienesa mans vīrs, vēloties restaurēt bērnības garšas, atceroties, kā viņam to reiz taisīja vecmāmiņa. Okrošku var gatavot arī uz kvasa vai kefīra bāzes, lai arī to neesam mēģinājuši – manuprāt sūkalas ir ideāls fons visām vasarīgi maigajām garšām.

Vielas:

atdzesētas piena sūkalas. tās diemžēl veikalā nopirkt nevar, tāpēc nāksies vien siet Jāņu sieru :) ne-Jāņu sezonā mans vīrs karsē kefīru, no kura arī atdalās sūkalas, un tad lieto tās
vārīta liellopa gaļa – piemēram šķiņķa gabals, kopā ar sāli un kādām nebūt garšsaknēm novārīts mīksts
vārīti kartupeļi
svaigi gurķi
drusku citrona sula
cieti vārītas olas
dilles un lociņi

pasniegšanai – sāls, pipari, skābs krējums

Gatavot:

Zupas sastāvdaļas sagatavo un saliek uz galda tā, lai katrs pats tās var kombinēt kopā savā šķīvī pēc patikas. Atdzesētas sūkalas ielej vai nu bļodā, vai kādā krūzē, kā redzams bildē. Gaļu un olas sakapā, gurķus sagriež plānās šķēlītēs un samaisa ar citrona sulu, zaļumus sīki sakapā, kartupeļus novāra ar mizu un nomizotus liek bļodā veselus.

Katrs ēdājs sev šķīvī liek gaļu, gurķus, olas, zaļumus, virsū uzlej sūkalas, beigās pievieno krējumu, sāli un piparus pēc patikas. Kartupeļus liek blakus uz lēzena šķīvja un piekož klāt, vai arī var iegriezt klāt zupas šķīvī.

(1) komentāri


Pievieno savu komentāru