Burkānkūka Elzai

Cenšos izdomāt visādus veidus, kā savas receptes pielāgot bērnam, vienlaikus viņu uzbarojot, saskaņā ar ārsta norādījumiem. Burkānkūka ar putukrējuma-mascarpones glazūru Elzai labi garšoja!

Vielas:

180 g burkāni
180 g milti (es lietoju kviešu pilngraudu, ko svaigi maltus pērku lieliskajā veikalā Grauda Spēks)
50 ml neitrāla eļļa (piemēram, vīnogu kauliņu)
2 olas
garšvielas pēc jūsu ieskatiem – es piemetu pa šķipsniņai brūno cukuru, sāli, pūderingveru un kanēli

Glazūrai – ap 100 ml putukrējuma, pāris ēdamkarotes mascarpones siera. Var ņemt tikai putukrējumu, vai kādu citu svaigo sieru.

Gatavot:

Burkānus notīra un rupji sarīvē vai sakapā smalcinātājā. Ar mikseri labi saputo olas, pievieno eļļu, pakāpeniski visu pārējo, labi izmaisa (putošanai mīkla būs par biezu) un lej ietaukotā, ar cepampapīru izklātā formā. Es lietoju savu vismazāko tortes formu (16 cm diametrā) ar noņemamām malām. Cep līdz 180 grādiem sakarsētā krāsnī pusstundu. Atdzisušu pārsmērē ar glazūru, kam sastāvdaļas saputo mīkstās putās.

Recepte adaptēta no šīs “pieaugušo versijas“, ko publicēju agrāk

 

(8) komentāri


Pievieno savu komentāru