Krāsnī cepti ķirštomāti

Laba alternatīva tomātu mērcei kopā ar nūdelēm vai uzsmērēšanai uz grauzdētas maizītes ar kazas sieru.

Vielas:

Veseli ķirštomātiņi, ar zariem vai bez
Olīveļļa
Sāls, pipari
Pāris timiāna zariņi
Viena vai vairākas ķiploka daivas

Gatavot:

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem, pannu vai lēzenu cepamtrauku izklāj ar cepampapīru. Tomātus nomazgā, nosusina un liek uz pannas – atsevišķi vai kopā ar zariņiem. Ķiploku nemizo, bet ar naža spalu sašķaida un gabalus izkārto starp tomātiem. Uzpilina nedaudz olīveļļas, pārkaisa ar sāli un pipariem, pa starpām saliek timiānu un liek krāsnī uz 20  minūtēm. Gatavus nolasa no zariem un saliek trauciņā, pārlejot ar uz cepampapīra satecējušo eļļu.

(0) komentāri


  • Pievieno savu komentāru

Pievieno savu komentāru