Dzimšanas dienas plāni

Mīļie draugi, šodien manam blogam ir 3. dzimšanas diena! Sagadīšanās pēc man arī, tikai cipars drusku lielāks. Tāpēc šī ir laba diena, lai plānotu jaunus darbus un uzklausītu jūsu domas par tiem.

Kad pirms trīs gadiem sāku blogot par kulinārām tēmām, darīju to galvenokārt tāpēc, ka man patīk dalīties ar ēdienu un par to runāt. Virtuālā vidē varu dalīties un runāt ne tikai ar draugiem, ar kuriem kopā gatavoju un baudu ēdienu, bet ar daudz vairāk cilvēkiem, kuriem tas interesē. Tas man sagādā lielu prieku, jo īpaši, ja varu kādam palīdzēt izcept perfektas plānās pankūkas vai pati uzzināt ko jaunu jūsu komentāros pie receptēm. Vai, piemēram, palīdzēt Bērnu slimnīcai sarūpēt barošanas krēsliņus vismazākajiem slimniekiem!

Prieku un pārsteigumu sagādā arī tas, ka pagājušajā gadā manu blogu apmeklējuši 53,000 unikālie lietotāji, decembrī – 8100, šomēnes – 5500 (Google Analytics dati), bet saskaņā ar Gemius datiem esmu iekļuvusi viņu mērīto Latvijas blogu top desmitniekā.

Šajā laikā un jo īpaši pagājušā gada decembrī (laikam tāpēc, ka tad par ēšanu domā pat tie, kas ikdienā to nedara!) esmu saņēmusi dažādus interesantus sadarbības piedāvājumus, un, saliekot tos visus kopā izlēmu mesties blogot “uz pilnu slodzi” jeb, precīzāk izsakoties, mēģināt savu mīlestību uz ēdienu un dalīšanos ar to pārvērst par darbu. Ar smeldzošu sirdi atvadījos no pasaules labākajiem kolēģiem PROVIDUS un nu lēnām provēšu savu moto “nekas nav garantēts, bet viss ir iespējams” īstenot pilnīgi citā profesionālā jomā. Es protu labi taisīt ēst un par to rakstīt (latviski un angliski), mani interesē ceļošana, veselīgs dzīvesveids un bērnu uzturs/ievadīšana kulinārajā pasaulē, varu konstruktīvi kritizēt restorānus, palīdzēt atmudžināt vai notestēt sarežģītas receptes un paskaidrot, kā izmantot eksotiskas, mazpazīstamas sastāvdaļas. Ar prieku atbalstīšu sabiedriski nozīmīgus labdarības pasākumus. Ja kādam šīs prasmes var noderēt, laipni lūdzu rakstiet man krista (punkts) baumane (at) gmail (punkts) com!

Es, protams, apņemos blogot biežāk, un esmu nolēmusi ieviest blogā dažas pārmaiņas, par ko labprāt uzklausītu jūsu viedokli – kas vēl, papildus satura rādītājam receptēm, būtu vajadzīgs? Par kādām tēmām jūs vēlētos lasīt? Paldies jau iepriekš par padomiem un atsaucību! PRIEKĀ!

 

(12) komentāri


  • Daudz laimes!
    Un lai skaists sākums – ar UH!

  • neesmu gan regulāra lasītāja, bet esmu šo to smēlusies. Lai izdodas!

  • Apsveicu! un kaut, protams, Providus kolēģi noteikti bija lieliski, es noteikti daudz vairāk priecājos par solīto ‘atgriešanos’ pie bloga! Lai veicas!

  • Krista, lai veicas ar jauniem izaicinājumiem! Ar prieku gaidīšu jaunus ierakstus blogā.

  • Tiešām prieks par Jums, Krista! Regulāri ieskatos šeit un smeļos iedvesmu jaunu ēdienu pagatavošanai. Lai viss iecerētais izdodas!

  • Veiksmīgu izdošanos visiem jaunajiem dzīves plāniem! Bieži ieskatos, daudz garšīgu recepšu izmēģināts. Tēma, par ko vēlētos vairāk lasīt ir par bērnu ēdienkarti – idejas interesantām, vienkāršām, veselīgām receptēm bērniem un jauniešiem.

  • Nu, beidzot!!! Jau vairs necerēju ko tādu sagaidīt. Esmu bijusi iedvesmota ilgu laiku no Kristas receptēm, un gandrīz tikpat ilgu laiku jutusies pamesta novērtā. Jā, protams, tam ir gan iemesls, gan attaisnojums, tomēr…bija grūti pieņemt, ka viss ir mainījies un vairs nebūs tā, kā pierasts. Ir jau arī citi kulinārie blogi, protams. Tomēr šis no latviešu blogiem bija vismīļākais. Un pēkšņi šī jaunā ziņa! Urrrāāāā!!! Ar prieku atkal gaidīšu!!! Lai veicas!!! Ja par vēlamo saturu- mana pašlaik vienīgā vēlme būtu SEZONALITĀTE. Tas nav nekas jauns, un tomēr patiktu, ja pie tā pieturētos. Un svētku reizēs- dažādu valstu tradicionālie ēdieni. Tas arī iesākumam viss.

  • Prieks par atgriešanos, un gaidīšu biežākus ierakstus!
    Kas, manuprāt, noderētu lasītājiem – uzticama informācija par klasiskām receptēm un gatavošanas paņēmieniem, par ko internetā un žurnālos var atrast tikai fragmentāru informāciju un daudzus mītus. Piemēram, klasiskās mērces, gaļas cepšanas paņēmieni, pamata garšvielu pievienošana u.t.t. Tēmas ļoti plašas, un niespējams, ka tieši tāpēc pilnīgu informāciju var iegūt tikai, lasot svešvalodās. “Plikas receptes” atrast ir viegli, pilns internets, bet ne vienmēr tajās izskaidro visus “kas, kā un kāpēc”.

  • Veiksmi dziives paarmainjaas!
    Pie ieteikumiem / veelmeem – man biezhi rodas “kaapeec” uz jautaajumiem, uz kuriem atbildees sanjemu: taa vienkaarshi ir, to tak katrs zin, taa labaak, utml. Piemeeram, vienvasar gribeeju noskaidrot, kaapeec ievaariijumiem jaaanosmelj putas. Saakaas ar – taa mamma un vecmaaminja vienmeer ir dariijushas, taa jaadara. Aptaujaajot n-taas saimnieces uzzinaaju, ka ar putaam kopaa nosmelj siikus kriksiishus, un putaas esoshais gaiss samazina glabaashanas laiku zaptei. Man tas paliidz – zinaat jeegu, nevis dariit pakalj. Liidz ar to vienmeer priecaajos tieshi par mazajiem, dazhiem noteikti pashsaprotamajiem, knifinjiem. Kaapeec tieshi taada seciiba produktu jaukshanai, nevis viss vienlaiciigi, kad pielikt saali, kaapeec sviestu miiklai izkauseet vai likt istabas temperatuuraa, utt. Daudz ko jau esmu sheit uzzinaajusi un tagad ir reaalas ceriibas uzzinaat veel daudz ko!
    Paldies.

  • Pievienojos sveicējiem un jāatzīst, arī es lapas klusuma brīdī ļoti cerēju uz turpinājumu un ik pa laikam ienācu ciemos. Jā, tieši tāda bija mana sajūta, lasot Tavas receptes un ieteikumus – esmu ciemos :) Paldies Tev, Krista un lai izdodas!
    Ieteikumu – arī es priecātos par kādu jaunu vēsmu bērnu ēdienkartē, jo līdz šim diezgan bieži taisu 2 ēdienus (kad frikadeļu zupu, kartupeļu biezeni, dārzeņu sautējumu utt. vairs negribas redzēt) – vienu bērniem, otru mums ar vīru.
    Vēl ļoti patīk receptes, kurās it kā tradicionālas sastāvdaļas, bet ar kādu interesantu piedevu ēdienam top jauna elpa (piemēram, mafiniem ar ingveru un rabarberiem, liellopu gaļas marinādei ar zaļumiem no Džeimija Olivera).

  • Man arī prieks par Kristas jauno dzīvi! Ar interesi gaidīšu jaunas receptes. Mans ieteikums būtu pievērsties produktu izcelsmes un kvalitātes jautājumiem. Piemēram, ka, ja receptē paredzams izmantot citronu vai apelsīnu miziņu, auglim jābūt no ekoloģiskās saimniecības. Manuprāt, ir jāizglīto lasītaji un kulināri arī par šiem jautājumiem.

  • Ak Dievs!
    Ar interesi lasīju blogu… paldies, patiesi patika, un, ceru, patiks arī turpmāk, bet … nabaga Krista… darbs teju noziedzīgā, faktiski – amorālā, ekonomiskos noziegumos apsūdzēta figuranta finansētā organizācijā… cik skumji…
    Veiksmes bloga vadīšanā un radīšanā!

Pievieno savu komentāru