Šīsdienas atklājumi izstādē “Riga Food”

Maizītes ar nātru pesto – neēdiet par daudz, dzels mēlē!

IMG_4805

Nātru pesto (parastu, ar dillēm un ar ķiploku) bij sarūpējis Pūres Dārzkopības pētījumu centrs. Nātres ir veselīgas, mazās devās mēlē nekož, un pesto ir jauns veids, kā tās patērēt papildus zupai, kas laikam ir jau ierasta lieta. Speciāli Pūrē nātres šim nolūkam pagaidām neaudzē, iztiek ar nezāļu tiesu. Ko lai saka – garšoja pēc zāles, bet es, kā jau katrs bērnībā apdedzinājies cilvēks, pret šo ēdmaņu izturējos ar zināmām aizdomām.

Dzintara saldējums – konkrētāk sorbets, jo šis nelielais uzņēmums tirgoja tikai

IMG_4817

sorbetus, kas gatavoti no Latvijā audzētiem augļiem. Tie bija sasodīti garšīgi un krēmīgi – īpaši iesaku ķiršu sorbetu! – jo, kā man pastāstīja stenda saimnieki, gatavoti no augļu masas, nevis sulas. Veikalos vēl nopirkt vēl nevar, bet nelielos apjomos (mazākais apjoms 2 l) var iegādāties pasākumiem, nu, piemēram ballītēm. Noteikti iesaku noprovēt!

Ābolu sula no zemnieku saimniecības “Reķi” 5 l kartona (Bag In Box) iepakojumā

IMG_4826

ar krāniņu, var glabāt istabas temperatūrā! Ar ābolu sulu Latvijā laikam nevienu nepārsteigsi, bet iepakojums ir reāli foršs – manuprāt, ideāli piemērots bērnu un citām ballītēm, kā arī bērnudārziem. Manai meitai, piemēram, milzu prieku sagādā iespēja pašai piepildīt savu glāzi, un, ja tādā veidā var veicināt, ka bērni patērē svaigi spiestas sulas – kas var būt labāks par šo?

Smiltenes Piena biezpiena tortes – labākas par visām siera kūkām, ļoti garšīgas un ne pārāk saldas!

IMG_4820

Līdz šim tās nebiju veikalos pamanījusi. RIMI vēl neesot, bet MAXIMA tīklos gan, man apgalvoja laipnās stenda saimnieces, kas īsti negribēja man nevienu torti pārdot, bet garšot gan atļāva visas – varbūt labi, ka tā 😉

Sirmā&Dreibanta veidoti garšvielu maisījumi, ko piedāvā Gourmet Studio – sešu veidu, konkrēti zivīm, cūkai, liellopam, pīlei, vistai un grilēšanai, katrs nāk kopā ar divām vienkāršām slaveno pavāru receptēm.

IMG_4821

Mārtiņš man apgalvoja, ka PROTAMS paciņās NAV krāsaina sāls – sāls un/vai cukurs ir tikai ap 10%, pārējas ir kvalitatīvas garšas vielas un virces, – ko pievienot noteikta izmēra gaļai/zivij/putnam tā, lai sanāk maltīte. Meklējiet šīs smukās paciņas Gourmet Studio (Berga Bazārā un Lienes/Avotu ielā) un citos labos veikalos. Izstādē tās dāsni dala par brīvu, būs arī iespēja nogaršot ar tām gatavotu ēdienu.

Visubeidzot, izstādē atradu arī jauku dāvanu gardēžiem – no kanēļkoka mizas izgrebtu vācelīti, kur glabāt, piemēram, kanēļa mizas gabaliņus vai cukuru, kurš ar laiku piesūksies kanēļa smaržu:

IMG_4819

Vēl viens šīsdienas atklājums bij tāds, ka gandrīz neviens no manis uzrunātajiem produktu piedāvātājiem nebija lietas kursā par sāls/cukura daudzumu savā produkcijā un īpaši nevēlējās par to runāt. Viņus pārsteidza, ka interesējos par produktu sastāvu tik konkrētā līmenī. Ceru, ka tas ar laiku mainīsies – gan patērētāji vairāk uzdos konkrētus jautājumus, gan ražotāji pieradīs pie prasīgāka pircēja. Ieguvēji būsim visi!

(1) komentāri


Pievieno savu komentāru