Sautēti “kale” kāposti

Garšīga un veselīga piedeva pamatēdienam, gatava 15 minūtēs. Līdzīgi kā spināti, tikai ilgāk jāsautē, jo kāpostu lapas ir biezākas un sīkstākas.

P1010242

Vielas:

svaigas kale kāpostu lapas, cik nu vēlaties apēst vai cik salien pannā

olīveļļa, drusku sviests, sāls, pipari, nedaudz karsts ūdens

Gatavot:

Kāpostus nomazgā, nosusina, izņem centrālo “ribu”, kas būs pārāk cieta. Lapas saplūkā lielos gabalos. Pannā uzkarsē nedaudz olīveļļas, pieliek piciņu sviesta un liek klāt kāpostus. Uz vidējas uguns sautē, ik pa brīdim izcilājot. Kad kāposti nedaudz apvītuši (pēc pāris minūtēm), pielej ūdeni – apmēram centimetru – pārkaisa nedaudz sāli un piparus, samaisa, apklāj ar vāku un nelielā karstumā sautē 10 minūtes. Pagaršojiet, vai kāposti jūsu gaumei būs gana mīksti, ja ne – turpiniet sautēt, līdz ir.

Šī ir pamatrecepte (adaptēta no “Mad Hungry: feeding men and boys”, autore Lucinda Scala Quinn, grāmatnīca LukaBuka), kuru tālāk var attīstīt dažādos virzienos – es pirms pasniegšanas uzdrupināju kazas sieru, esmu dzirdējusi, ka sautējot labi derētu klāt ķiploks un čili. Vārdu sakot, eksperimentējiet un pastāstiet, kā sanāca!

(0) komentāri


  • Pievieno savu komentāru

Pievieno savu komentāru