Macarons!

Man BEIDZOT sanāca! Steidzu dalīties ar jums visos noslēpumos, lai varat šos brīnumgardos cepumus sacept savām gada nogales ballītēm.

P1010395

Ar macarons sāku niekoties pirms pāris gadiem, kad biju grūtniecības 8. mēnesī un mežonīgi kāroju saldumus. Toreiz cepu kādas 4 reizes, un man nekad nesanāca, lai kā studēju pretrunīgos padomus internetā un pavārgrāmatās.

Lūzums notika pirms divām nedēļām, kad mani uz macarons meistarklasi ielūdza jaunā, talantīgā konditore Anna Birmane. Viņa procesu izskaidroja tā, ka viss pēkšņi šķita gandrīz vienkārši – tik vien, kā jāpievērš vērība dažām svarīgām detaļām (esmu tās izcēlusi trekniem burtiem). Piedāvāju jums Annas recepti, ko viņa dod līdzi visiem savas meistarklases beidzējiem un laipni piekrita, ka ar to dalos arī savā blogā. Pēc šīs receptes sanāk viena panna jeb 15-30 cepumiņi, kas dod attiecīgi 7 līdz 15 macaroons atkarībā no izmēra.

Vielas cepumiem:

55 g olbaltums
55 g parastais baltais cukurs
šķipsna smalkā sāls
70 g mandeļu milti (labāk pērciet gatavus – dabonami gan RIMI, gan Gemosā, gan citur – jo ar paštaisītiem nav aršana, pārāk nevienmērīgi var samalties un daudz eļļas izdalīties procesā – olbaltumiem tauki nepatīk – macarons nesanāks)
60 g pūdercukurs
pārtikas krāsas*, kakao vai Japāņu zaļā tēja matcha**, ja vēlaties savus macarons iekrāsot – kakao un matcha ņemiet 5-7 gramus un par šo daudzumu attiecīgi samaziniet pūdercukura svaru

Pildījumam:

Šokolādes: 50 g tumšās šokolādes, 25 g saldais krējums, 10 g sviests

Baltās šokolādes: 50 g baltās šokolādes, 50 g krēmsiers, ēdamkarote citrona sulas

Abiem iepriekšminētajiem krēmiem var piemaisīt pēc patikšanas dažas ēdamkarotes vārīta, iebiezināta piena – pieejams bundžās gan ar kakao, gan vienkārši ar cukuru

Gatavot:

Trīs olbaltumus atdala no dzeltenumiem (man nav jums jāatgādina, ka tas jādara īpaši rūpīgi tīros, sausos traukos – mazākais tauku plankums vai dzeltenumu kriksītis baltumos visu sabojās) un ļauj ledusskapī slēgtā trauciņā stāvēt vismaz diennakti vai vairāk. Ja jums liekas, ka olbaltumu svēršana ir vājprātīga lieta, jūs neesat vienīgie – man arī tā kādreiz likās. Būtība ir tāda, ka olbaltumu un cukura attiecība ir būtisks macarons izdošanās nosacījums un, tā kā olas mēdz būt dažāda izmēra, vienīgais veids, kā to nodrošināt, ir nosvērt – savukārt, svērt olbaltumus ir vieglāk, kad tie nav atsevišķi recekļi, bet vienmērīga masa, par ko tie pārtop, pavadot laiku ledusskapī. Pirms gatavošanas olbaltumiem ļauj pastāvēt istabas temperatūrā vismaz pāris stundas – tad tie būs pavisam plūstoši un viegli nosverami uz gramu. Atlikušo olbaltumu glabājiet ledusskapī nākošajiem macarons vai piemaisiet omletei.

Visas sastāvdaļas nosver. Baltumus mikserī puto kopā ar sāls šķipsnu, kad jau lielās putās, pievieno parasto cukuru (pievienojot cukuru agrāk, pastāv risks, ka tas “nospiedīs” baltumus un tie tik labi nesaputosies) un kuļ, kamēr stīvi un spoži.  Ja vēlaties lietot krāsvielas, tās jāpievieno šajā brīdī, apmēram naža gala apmērā, un jāieputo, kamēr krāsa kļūst vienmērīga.  Tad saputotajiem olbaltumiem virsū izsijā mandeļu miltus kopā ar pūdercukuru (un kakao vai matcha, ja esat nolēmuši riskēt) – var lietot parastu metāla sietiņu vai speciālu tieši sijāšanai – un visu rupīgi maisa ar silikona lāpstiņu, no malām uz vidu.  Jāmaisa, līdz masa ir plūstoša, bet ne galīgi šķidra – to var pārbaudīt, izceļot lāpstiņu un ļaujot mīklai notecēt – ja tā lēnām izlīdzinās, ir gatavs, ja slinki, maisiet vēl.

Gatavo maisījumu krāmējiet konditorejas maisiņos ar dzelzs uzgali (vislabākie ir caurspīdīgie, vienreiz lietojamie plastmasas konditorejas maisiņi, ņemiet uzgali ar apmēram 5 mm caurumu vai vienkārši izgrieziet maisiņam galā nelielu caurumiņu):

P1010351

un uz pannas, kas izklāta ar cepampapīru, veidojiet 2-3 cm diametra piciņas, vēlams līdzīga izmēra, pāris centimetru attālumā vienu no otras – nu apmēram tā:

P1010343

Kad visi macarons izspiesti, ņemiet pannu rokās un ļaujiet tai krist pret līdzenu virsmu no apmēram sprīža augstuma vairākkārt – mērķis ir izsist laukā gaisa burbuļus – tad lieciet pannu mierā apmēram pusstundu, lai macarons apvelkas ar “ādiņu” jeb drusku apkalst. Pa to laiku uzsildiet krāsni līdz 150 grādiem un tad ar pirkstu uzmanīgi pataustiet cepumus – ja virspuse ir apkaltusi, var likt cepties!

Cepam, tātad, 150 grādos 13 minūtes. Oriģinālajā receptē cepšanas ilgums minēts 15 minūtes, bet es secināju, ka tas ir par ilgu – pārāk liels risks, ka cepumi viegli apbrūnēs un/vai sasprēgās. Ar kakao es ieteiktu cept vēl īsāku laiku, 11 minūtes. Cepšanas laikā nelaidiet garām iespēju  vērot, kā cepumiem pietūkstot rodas mežģīņu “svārciņi” (angliski “skirt” vai “feet”) – tas patiešām ir brīnumains process! Gatavus ar visu cepampapīru uzmanīgi izvietojiet uz režģa, vai jebkurā gadījumā prom no karstās pannas, un labi atdzesējiet, pirms tos uzmanīgi nolobīt un smērēt ar pildījumu.

Pildījumam šokolādi izkausē ūdens peldē (salauž gabaliņos, ieliek bļodā, bļodu novieto virs citas bļodas, kurā karsts ūdens), drusku atdzesē, samaisa ar krēmsieru vai sviestu un krējumu u.c. ….

Gatavos macarons no abām pusēm viegli sasmērē ar pildījumu, lipina kopā un tad liek traukā, kur plāno pasniegt – pāris dienas var glabāt ledusskapī, ilgāk nevajadzētu.

Kas var noiet greizi – no personiskās pieredzes, visticamāk pirmajās reizēs jums macarons krāsnī sasprēgās, vai tiem savilksies neglīta miziņa, vai kaut kā tā. Neskumstiet – visiem tā ir gadījies :) Ļaunākais, ko jūs iegūsiet, ir garšīgi bezē cepumi – štrunts, ka sasprēgājuši. Lai tas nenomāc jūsu vēlmi pēc īstiem macarons, prakse jums tos dos!

*pārtikas krāsas – visi smukie pasteļkrāsu macaroons, ko pērkiet veikalos – Laduree Parīzē vai Arbooz Rīgā – , ir krāsoti ar pārtikas krāsām. tās var nopirkt, piemēram, Gemosā – Anna Birmane iesaka izvēlēties želejas tipa krāsas plastmasas burciņās, nevis konusveida trauciņos. liet klāt cepumiem melleņu sulu vai citas vielas diemžēl visu sabojās un macarons nesanāks. vienīgā pieļaujamā versija ir aizstāt līdz 10 g pūdercukura ar tikpat kakao (arī tad man vairākkārt macarons krāsnī saniķojās, sasprāga un/vai neizveidoja “svārciņus”).

** Esmu ar panākumiem eksperimentējusi arī ar Japāņu zaļo tēju matcha (augstas kvalitātes zaļā tēja, ko pārdod, saberztu smalkā pulverī. meklējiet specializētos tējas vai Āzijas produktu veikalos piemēram Illuseum Miera ielā 19), ko pievienoju apmēram 7 g, attiecīgi samazinot pūdercukura daudzumu – cepumi sanāk maigi zaļgani un viegli rūgteni, garšo brīnišķīgi. Tos smērēju ar baltās šokolādes-krēmsiera pildījumu.

 

 

(50) komentāri


  • Labdien! Man ar pirmo reizo diemžēl nesanāca jo mazliet sadega. Bet paldies par recepti, mēģināšu vēlreiz!

  • Mēģini vēlreiz un nedaudz saīsini cepšanas laiku – es ieteiktu pēdējās 5 minūtes sēdēt blakus krāsnij un burtiski vaktēt, kad ir gana, tā lai neapbrūnē un nesasprāgst. Precīzs cepšanas laiks atkarīgs no konkrētās krāsns dabas!

  • Krista, SOS! :) Cīnos ar tukšiem makaroniem visu laiku!!! Sākumā cepu uz multi karsto gaisu, superskaisti un supertukši iekšā…ar karsto gaisu vienam līmenim…tagad cepu ar abpusējo karsēšanu uz 140C…sanāk jau labāk, bet tukši no apakšas nevis no augšas…Kad piepilda, ir ok…bet gribētos perfektu produktu!!!
    Nevis macarons, bet macawrongs…
    Mest mieru? :))
    un joprojām man sanāk pilnīgi cita krāsa, kad ņemu no plīts ārā..ielieku rozā, izņemu laškrāsu…cepumiņi ir sabrūnējuši (nav sadeguši), tikai iekša ir palikusi oriģinālajā krāsā)…

  • Mieru, tikai mieru – viss liecina, ka esi uz pareizā ceļa, samazinot temperatūru, varbūt samazini arī cepšanas laiku.

    Krāsa cepot mainīsies vienmēr, drusku izbalējot – tas ir normāli -, ja vēlies spilgtāku krāsu, liec vairāk krāsvielas.

    Veiksmi!!!

  • Sveiki!

    Šodien pirmo reizi mēģināju cept, dīvainības sākās ar mandeļu miltiem – pirku tos vienā eko veikalā un tie bija tādi kā mitri, kā tiešām samaltas mandeles. Tad nu taisīju mīklu, sanāca tāda ļoti “mandeļaina” jeb graudaina no tiem mandeļu miltiem, un nepavisam nepalika vijīga, bet tāda pabieza, apnika maisīt un taisīju cepumus no tādas pašas. Cepās labi, smuki uzpūtās un izveidojās svārciņi, cepu 15 min 150 grādos, bet bez konvekcijas, jo to tikai pēc tam komentāros izlasīju. Tad nu pēc 15 min izņēmu cepumus un tie momentā saplaka, atdzesējot tie bija jēli un nāca nost virsiņa. Padomāju, ka neiešu jau ēst tādus jēlus un ieliku vēlreiz krāsnī uz 160 grādiem vēl kādas 5-7 min, protams, vēlreiz neuzpūtās, bet vismaz izcepās.

    No tā visa laikam viens jautājums – vai tie mandeļu milti varētu būt dažādi, varbūt manējie bija par daudz eko un mitri? Par to neizcepšanos nākošo reizi ieslēgšu konvekciju, tad jau vaja’dzetu krietni ātrāk izcepties.

    Un laikam jau vajadzēs kaut kur dabūt pagaršot īsto macaronu, citādi nevar zināt, kādam īsti būtu jāsanāk. Žēļ, ka pirms gada, kad biju Nicā, pažēloju naudu un nevienu neiegādāju nodegustēt. :)

  • Mandeļu milti droši vien tiešām mēdz būt dažādi (kā jau visas ēdmaņas), es savējos pērku Gemosā, kur ir garantija, ka tā būs īsta manta. Noteikti provē vēlreiz, šos ar pirmo reizi gandrīz neiespējami dabū perfektus! Laba doma pagaršot īstus macarons – ja netiec klāt Pierre Herme vai Laduree, aizej uz “Arbooz” Dzirnavu ielā 34a – tur ir sasodīti dārgi, bet vislabākie, ko Rīgā var nopirkt. Tas ir svarīgi, jo tagad macarons tirgo visi, kam nav slinkums, un dārgi bet viduvēji macarons ir ik uz stūra, bet tie nedos pareizo priekšstatu par īsto mantu. Noprovējot labus macarons, vislabāk sapratīsi vēlamo cepuma pakāpi – tiem jābūt apkaltušiem, bet vidū valgiem un kūstošiem, ne sausiem un kraukšķīgiem. Grūti izstāstīt, tāpēc ej nogaršo pati! Lai izdodas :)

  • Izilas kvalitates Matcha tejas pulveri nopirku Chado teju un kafiju veikalaa Riga Plazaa. Un tur var izveleties velamo svaru nevis jau iepakotu bundzinaa.

  • Paldies, labi zināt!

  • Sveika, Krista!
    1x cepumiņi palika tieši tādas pašas pļeckas,kādas ar netrennētu roku sanāca izspiest uz papīra- nepacēlās un svārciņus neatpazinu… Turklāt uzreiz norāvu no papīra attiecīgi, puse pielipa un 2.puse palika- bet garšīgi un noēdām.

    2x cepu kakao cepumiņus- uzreiz nost nerāvu, sanāca smukas apakšiņas ar chewy viducī, garšoja lieliski, bet nebija to izteikto svārciņu- pacēlās pavisam nedaudz- 1 mm. Pakomentē lūdzu, kas ir bijis nepareizi…

    3x noteikti sanāks :)

  • Cep vēlreiz un rūpīgi vaktē visu “čeklisti”, ko un kā dari, jo svarīgs ir viss: plūstošā konsistence, maisīšanas ilgums, apkaltēšana, atdzesēšana prom no karstās pannas u.c.

    Pirmajās reizēs, kamēr vēl nesanāk, neieteiktu maisīt klāt kakao – tas visu padara drusku grūtāku, sāc labāk bez piedevām, un kad sanāks, turpini eksperimentēt.

    Lai veicas!!!

  • Sveika. Mikla sanāca ļoti laba. Paldies par recepti.
    Jau pēc 6 min skaistie svārciņi saplaka, palika brūni, izņēmu ārā. Protams īsti nav izcepušies. Laikam manā krāsnī tie 150 grādi ir krietni lielāki.
    Rīt mēģināšu cept ar mazākiem grādiem…

  • Izklausās, ka karstums tiešām par lielu. Es sākumā burtiski sēdēju pie krāsns un lūrēju, kas tur iekšā notiek, lai nenokavētu brīdi, kad cepumus ņemt laukā. Veiksmi nākošajos cepienos!

  • Paldies par recepti! Maniem macarons jau ar pirmo reizi bija svārciņi, vienīgā lieta, kas nelikās pareizi – macaronu apakša nebija gluda, tā bija tāda kā nedaudz mitra. Vai pie vainas mandeļu milti?

  • Paldies par recepti. Man nesanāca, visi sasprāga un vidi, protams,tukši. Ko darīju nepareizi? Mazāku temperatūru, liekāku mīlestību?

  • Grūtī pateikt – ja sasprāga, tad visticamāk pārāk augsta temperatūra un pārāk ilgs cepamlaiks… Precīzs laiks atkarīgs no katras krāsns – es ieteiktu pirmajās reizēs, līdz sanāk, sēdēt pie krāsns un lūrēt, kas tur iekšā notiek, lai vaktētu, vai nesāk sprāgt un laikus rautu laukā. Vēlu drosmi un veiksmi provēt atkal!

  • Cepu pirmo reizi (ar matcha), viss bija kā pēc receptes,cepu 13 minūtes, kārtīgi atdzesēju, bija pat nelieli svārciņiun tikai 4 bija sasprēgājuši, taču iekšā viņi bija tādi kā jēli ķipīgi un lipīgi, bija ļoti grūti noņemt vienā gabalā no silikona paklājiņa. Vai tas varētu būt dēļ krāsns vai cepšanas ilguma? Ko darīt ar grādiem un to cik ilgi cep?

  • Sveika!Man arī ir problēmas ar perfekto makarūnu izcepšanu

  • man laikam nepievienojās viss :) mans jautājums bija, kāpēc man nesanāk mežģīņu “svārciņi” un kādā režīmā vislabāk makarūnus cept, jo man, kad cepu ar konvekciju, tie saplaisāja :(

  • Provē īsāku laiku samazinātā karstumā (140 grādos) un vaktē pie krāsns durtiņām, kā sanāk!

  • Atvaino,ka tik vēlu uzrunāju Tavu sāpi – aizmirsti par silikonu, nākošreiz provē vnk uz cepampapīra!

  • Sveiki, rimi neatradu mandelu miltus, vai var iztikt bez tiem, vai kaut kā aizstāt?

  • Nevar gan, pašai taisīt smalcinot lobītas mandeles arī neieteiktu (nebūs labs rezultāts)

  • Sveika! Man no visas pannas sanāca smukas 6 pusītes – gludas un ar svārciņiem. Tāpēc vēl jo vairāk mulsina, kāpēc pārējie sasprēgāja.. vai karstums varētu būt pie vainas?

  • Liekas, ka karstums ir nevienmērīgs, vai pārāk garš cepšanas laiks. Es uz beigām lūru pa krāsns lodziņu un tikko kāds sāk sprēgāt, rauju visu pannu laukā. Sākumam ir pilnīgi normāli, ka daļa cepumiņu sasprēgā, kamēr atrodi īsto temperatūras un laika attiecību savai krāsnij.

  • Sveika!

    Pirmo reizi mēģinot nesanāca nekādi “svārciņi” – sanāca ar gludu apkakšu bezē cepumiņi 😀 un nav tā, ka mutē kūst.
    Kas ar temperatūru ne tā vai mīkla pārāk bieza (maz izmaisīta)?

  • Liekas, ka varētu būt abas problēmas – gan pārāk maz maisīta mīkla, gan pārāk karsta T + pārāk ilgi krāsnī… grūti no attāluma pateikt, bet nākamreiz ieteiktu ilgāk maisīt, likt krāsnī zemāku T un vaktēt, kas tur iekšā notiek

  • Arī es pirmo reizi izmēginaju, priekš pirmās reizes nav slikti, vienigi nav gluda virsma, sabijos par parmaisišanu un samaisiju pa maz, nekas, nakamreiz bus labak! Bet man ir jautajums par talako procesu, vinus piepilda un tad kadu laiku ir jaliek ledusskapī, lai iesūcas? Vai uzreiz jau skaitās gatavi ēšanai?

  • Sakiet, lūdzu, kādā krāsns režīmā macaroni jācep? Paldies jau iepriekš, Sabīne :)

  • Es cepu konvekcijas režīmā, t.i. ar karsto gaisu.

  • sveia krista, es gribēju pajautāt vaivaru spiest mīklu caur plastmasas spiedēklīti, vai kā īsti nosaukt:D!!

  • Kitija, vai Tu domā to konditorejas šprici? Tā īsti nederēs gan, pārāk liela ķēpa. Tad jau vieglāk ņemt plastmasas maisiņu, kuram nogriezts stūrītis. Vai vislabāk tomēr vienreizējos konditorejas maisiņus.

  • Vai ir pieredze ar veikalos nopērkamo olu baltumu (no Baltic Ovo)? Izpaliktu atdalīšana no dzeltenumiem un nostāvināšana ledusskapī.

  • Nē, nav pieredze – es to savulaik apskatīju un nenopirku. Pirmkārt, pārāk liels iepakojums mājas patēriņam. Otrkārt – tur klāt bez olas baltumiem ir vēl 7 sastāvdaļas, tajā skaitā ūdens, ksantāna sveķi un citas “burvīgas” lietas, tāpēc labāk izvēlos ķēpāties ar olbaltumiem.

  • Sveika, cepuu macaroonus svārciņi sanāca skaist, bet daļa saplaisāja! Vai karstums varētu par lielu būt?

  • Droši vien. Cik ilgi cepi? Es cepot lūru krāsnī, kad sāk sprāgt, velku laukā. Bet katra krāsns ir savādāka.

  • Sveika! Vēlējos pajautāt, kur tieši var nopirkt šos konditorejas maisiņus? Gatavoju jau diezgan ilgi, maisiņus nopirku depo, bet tie nesniedz vēlamos rezultātus.. :(

  • Es pērku Gemosā.

  • Sveika!
    Cepu ne pirmo reizi, bet šoreiz mēģināju pēc šīs detalizētās receptes – visu uz gramiem, kā uzrakstīts, bet… Man nesanāca plūstoša mīkla! Mīkla sanāca tāda biezpienveida, kā biezpiena krēms.. vispār ne plūstoša, ne spīdīga. Bet viss bija uz gramiem!
    Kur varētu būt problēma? Paldies!

  • Lai mīkla būtu plūstoša, ilgāk jāmaisa (ar roku). Jo ilgāk maisa, jo plūstošāka tā kļūst. Graudainas mīklas vaina varētu būt pārāk rupjš mandeļu malums. Mandeles mali pati vai pirki gatavus miltus? Man vienreiz gadījās, ka Gemosa milti bija pārāk rupji samalti, nevarēju izsijāt, tad cepumiņi sanāca graudaināki. Kāds Tev sanāca rezultāts, vai mežģīņu svārciņi bija? Provē vēlreiz :)

  • Pirku jau gatavus maltus iDillē – uz svara. Varbūt sijāšanā vaina – es noslinkoju un līdz galam neizsijāju, pietrūka pacietības.
    Bet likās, ka mīklai pilnīgi prāsās klāt vēl olbaltumu vai kādu šķidrumu.
    Svārciņi – drīzāk nesanāca, tādas knapas mežģīnītes – citreiz ir sanācis labāk.
    Likās tā mīkla par smagu, nu ne tuvu plūstošai.
    Noteikti mēģināšu vēl.
    Šoreiz iekrāsoju ar AbsolūtsĒd biešu pulveri – varbūt tas pie vainas (to gan izsijāju)?

  • Nu skaidrs, ja nav izsijāti, tad tur arī tie “biezpiena” krikumi radās. Nekādu šķidrumu klāt nelej, tas visu sabojās – maisot mīkla tiešām kļūst aizvien plūstošāka. Cik daudz liki pulveri? Nevajadzētu vairāk par 5 g, lai “nenospiež” pārējās sastāvdaļas.

  • Jā, es laikam nošāvu greizi ar pulveri, jo visas sastāvdaļas liku 2x vairāk un attiecīgi arī pulveri piegāzu x2.
    Nākamreiz neforsēšu ar pulveri un pārvarēšu slinkumu sijājot. :)

  • Labdien! kādiem jābūt pašiem cepumiem iekšpusē?mīkstiem vai trausliem? mans sanāk tādi mīksti iekšpusē,nezinu vai tas ir parezi!

  • Mīkstiem – trausli ir pārcepti. Tev viss sanāca. Vai pašai garšoja?

  • Paldies par recepti, viss sanāca baigi labi, tikai man liekas, ka cukura un pūdercukura daudzums cepumu mīklai dieaz gan liels un tie cepumi baiiiigi saldie. Kas būs, ja cukuru liks mazāk? Vai tas izbojās mīklu? Vai arī svārciņu veidošanos cepšanas laikā?

  • Jāsaka tā,iet visādi.esmu cepusi kādas 10 reizes jau:D vienu reizi sanāk,otru nesanāk:) bet garšīgi bezgala.trakums ir ar to temperatūras noregulēšanu:( it kā uzsildu 150 grādus ,bet kad lieku plāti iekšā temeperatūra nokrītas. Protams saprotu ka tā tam jābūt,jo attaisa krāsni. krāsvielu gan daudz vajag ,lai dabūtu diezgan spilgtu krāsu.

  • Jā un par mandeļu miltiem. Nopērkot 250g paciņu sanāk vienai reizei,jo izsijājot miltus,iekšā ir ļoti daudz mandeļu skaidiņu. Mēģināju samalt.,bet no pašas maltiem mandeļu miltiem man makarīni neizdevās? varbūt nevajag malt un var lietot arī skaidiņas!

  • Es neieteiktu vis mainīt cukura proporciju – šajā receptē cukura būtiski ietekmē cepumiņu struktūru, ja samazinās, visticamāk, ka neiznāks. Un šie cepumi jau tā ir tik kaprīzi, ka nevajag riskēt :) saldumu var mēģināt izbalansēt ar citronu sulas pievienošanu pildījumam.

  • Apsveicu ar panākumiem! Noteikti neieteiktu mandeļu miltus taisīt pašam, tie var samalties pārāk rupji (neder!) vai saiet “sviestā” un tad sanāks marcipāns.

    Jocīgi, ka Tev no 250 g paciņas 2/3 paliek “skaidiņās” – tie nav labi milti, meklē citus – Gemosā vai Sky. Mandeļu milti nav lēti, muļķīgi ir šitā tos izniekot.

    Par temperatūras noregulēšanu – tā ir ļoti svarīga lieta, labāk mazāka nekā lielāka, bet nu jācenšas būtu trāpīt precīzi. Es parasti krāsni kurinu vēl brīdi pēc tam, kad tā sasniegusi 150 grādus, tad lielāka iespēja, ka temperatūra nenokritīsies, kad atvērsi durvis.

    Veiksmi un paldies, ka padalījies – citiem Tavi jautājumi noteikti palīdzēs :) Priekā!

  • Žēl ka nevar ar Jums padalīties ar bildēm:( Gribētu zināt vai esmu uz pareizā ceļa:)

Pievieno savu komentāru