Pūkainie Brauniji

Novedu savu pirms diviem gadiem publicēto “Ketrīnas Hepbērnas brauniju” recepti tiktāl, ka tai ar oriģinālo (vai Hepbērnu) vairs nav nekāda sakara – toties rezultāts ir pūkains un viegls, tieši tāds, kā man patīk!

P1010453

Vēlos brīdināt, ka šie nav klasiski brauniji, kas parasti ir ķēpīgi un blīvi. Tas ir gaumes jautājums – man labāk patīk šādi, kuru konsistence līdzīga biskvītam, tāpēc esmu nosaukusi tos par pūkainajiem braunijiem.

Vielas
:

100 g sviesta
100 g kvalitatīvas tumšās šokolādes
3 olas
3 strīķētas ēdamkarotes miltu
5 ēdamkarotes cukura
100 g rupji sakapāti pekanriekstu kodoli
šķipsna smalkās sāls (apmēram trešdaļa tējkarotes)

drusku neitrālas eļļas vai sviesta cepamformas izsmērēšanai
citrona sula un pūdercukurs glazūrai, ja ir vēlme braunijus beigās noglazēt

Gatavot:

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem. Pannu ar noņemamām malām (es lietoju kvadrātveida, 22×22 cm) izklāj ar cepampapīru un izsmērē ar eļļu vai sviestu.

Udens peldē izkausē sviestu kopā ar šokolādi (šokolādi un sviestu ieliek bļodā, ko novieto virs citas bļodas, kurā ieliets karsts ūdens – tā, lai neskartu dibenu pirmajai bļodai, kurā viss kausējas). Ar mikseri saputo olas, cukuru un sāli, līdz gaišas un pūkainas (kā biskvītam), ieputo miltus, rūpīgi iecilā (neputo) padzisušo šokolādes-sviesta masu un riekstus. Vēlreiz kārtīgi izcilā, lej formā, šauj krāsnī un cep 20 minūtes. Atdzesētu sagriež kantainos gabalos.

Ja ir vēlēšanās braunijus noglazēt (kam patīk skāņi kontrastējošā citronsulas garša), mazā bļodiņā vai krūzītē labi sakuļ puscitrona sulu ar apmēram 5 tējkarotēm (ar kaudzi) pūdercukura, pārlej vēl siltai, nesagrieztai kūkai un ar pīrāgsmērējamo otiņu vienmērīgi izlīdzina.

Atdzisušu griež kantainos gabalos – sanāks 16 pieticīga izmēra vai 9 prāvāki brauniji. Kam interesē, lūk saite uz oriģinālo “Ketrīnas Hepbērnas brauniju”  recepti.

PS pirmie 8 komentāri ir par receptes veco versiju

(13) komentāri


  • PIT (Priviligētais Izmēģinājuma Trusītis)

    Citroncukurainā glazūra, manuprāt, ir nepieciešams garšas kontrasts, kas lieliski papildina šo gardumu. Līdz šim man brauniji vienmēr ir likušies pārāk piestūķēti ar šokolādi, tā, ka gandrīz nevar ieēst. Bet šie gan ir viegli – uzreiz gribas vēl vienu :)

  • Mana ideālā brauniju recepte ir 100g sviesta, 100g šokolādes (tos abus kopā izkausē), 4 olas, 1 tase (235 ml) miltu un 1 tase riekstu. Galvenais ir notrāpīt to brīdi, kad garoziņa ir kraukšķīga, bet vidus vēl valgs. Visu laiku domāju, ka brauniji ir kaut kas komplicēts, bet izrādījās vienkāršāk par vienkāršu.

  • Izmēģināju – super! Un tiešām dikti vienkārši.

  • Fantastisks un ļoti iedvesmojošs blogs. Paldies, Krista, par apetītlīgām receptēm un interesantiem rakstiem. Super, tā tik turēt!!!

  • Izmēģināju. Garšoja labi, taču īsti neatbilda manam priekšstatam par brauniju. Gribējās, lai vidus ir izteikti valgāks, taču šie sanāca ļoti plāni – vidum nemaz nav vietas :)
    Taču citronainā glazūra deva lielisku efektu!

  • Izmēģināju gardo brauniju recepti! Man garšoja labāk bez citronu glazūras.

    Vija – varbūt jāmēģina mazākā pannā? Man sanāca ļoti labi, mitri iekšpusē, ārpusē – cietāki.

  • Daudz biju dzirdējusi par braunijiem, tagad arī zinu, kas tie tādi – šodien izcepu, bet nepaguvu ilgi papriecāties, jo ģimene tos vienkārši izķēra :) Un tā slavēja :) Bet vispār lielais paldies Kristai!

  • būs jāpamēģina tā citronu glazūra, bet es kontrastam pasniedzu ar aukstu plombīra/vaniļas saldējumu – DIEVĪGI!

  • Biju pieradusi pie klasiskajiem braunijiem!
    Recepte izskatās superīga,tuvākajā laikā NOTEIKTI izmēģināšu ! :)

  • Vai šo mīklu(tikai bez riekstiem) varētu izmantot, lai izceptu tādu kā šokolādes biskvītu, kuru pārgriež uz pusēm un kārtām ar pildījumu uzveido kā torti?

  • Domāju, ka nē, jo brauniju konsistence ir piemērota griešanai gabaliņos kā plātsmaizei, nevis biskvītam, kam jābūt mīkstākam un elastīgākam. Palūrēju šokolādes biskvīta receptes internetā – tas ir gana vienkārši, vai nu ar kakao pulveri vai kausēto šokolādi, neliekot klāt sviestu. Lai veicas!

  • Es arī izcepu, garšo ļoti, visiem, paldies Krista! Un tik vienkārši un ātri!
    No Kristas portāla visu ko mēģināju, ir ar kvalitātes garantiju, ņem un taisi, būs vienmēr labi!
    Gaidu jaunus piedāvājumus,
    centīga izpildītāja.
    Lai jauks pavasaris!

  • Te ne gluži par cepumiem… Šodien Deglava ielā bija patīkami satikties. Neatradu citu kontaktu telpu/adresi, tad nu esmu cepumu komentāros… Un pēc kursabiedra sūtījuma izlasīšanas adresāts šo droši var izdzēst.

    Ar sveicieniem,

    Kristaps

Pievieno savu komentāru