Šokējoši veselīgs un garšīgs šokādijas pudiņš

Šokolādes deserts, kas gatavots no saldajiem kartupeļiem! 100% vegānisks! Lūdzu piedošanu dažiem draugiem, ka tik ilgi kavējos ar receptes publicēšanu, un visiem pārējiem par gramatiski un citādi nepareizo vārda “šokolāde” rakstību – šokādija ir viens no manas mazās meitiņas iecienītākajiem vārdiem, un es nenoturējos, to kaut kā neiemudžinot blogā sev par prieku.

P1010315

te bija šokādijas pudiņš

Vielas (6 nelielām porcijām):

2 saldie kartupeļi, apmēram 300 g katrs (vai ņemiet trīs mazākus tā, lai kopīgais svars būtu ap 600 g. galvenais, lai tie ir pēc izmēra līdzīgi)
125 ml kokospiena
55 g mandeļu miltu vai blanšētas, sasmalcinātas mandeles (var ņemt arī citus sasmalcinātus riekstus)
6 strīķētas ēdamkarotes kakao pulvera
6 ēdamkarotes kļavu sīrupa
pustējkarote kanēļa
pustējkarote ingvera pulvera
naža gals smalkās sāls

Gatavot:

Saldos kartupeļus dažās vietās sabaksta ar dakšu, lai “neuzsprāgst” un krāsnī 200 grādu karstumā cep stundu. To var izdarīt arī iepriekšējā dienā vai no rīta, ja desertu paredzēts pasniegt vakarā.

Pārtikas kombainā liek atdzisušu saldo kartupeļu mīkstumu, kas izkasīts no mizas, pievieno visas pārējās sastāvdaļas un sablenderē, līdz masai vienmērīga konsistence. Izskatās apmēra šādi:

P1010309

Tas arī viss! Pasniedz deserta trauciņos.

Lūk saite uz oriģinālo recepti, autore Kelly Jane, kas raksta pārtikas veikalam Whole Foods.

 

(8) komentāri


  • Kaut kas nepierasts un interesants, bet izlasot sastāvdaļas radās jautājums….
    – Bieži nopērkot kokosriekstu pienu tas nav šķidrs, bet gan sacietējis. Vai to vajag atkausēt vai izmantot tādu pašu – cietu ?

  • Es ieteiktu pērkot paskalināt un pārbaudīt, vai tiešām ir šķidrs, jo biezais mainītu deserta konsistenci un šķidruma deva ir nepieciešama! Varbūt to cieto/krēmīgo var vnk atšķaidīt ar ūdeni?

  • Šis izklausās ļoti īpatnēji! Bet es noteikti pamēģināšu, ceru ka Selmai un Lūkijam garšos:) Māsiņa, vai Tu lieto oranžos saldos kartupeļus?

  • Jā, oranžos! Citus te nevar nopirkt

  • Sabiezušais kokosriektu piens šeit lietojams tāpat. Kā sāks kult,tā paliks kā putukrējums un būs patīkami krēmīgs.
    Esmu ko stipri līdzīgu taisījusi ar orandžo cepamo ķirbi. Gardi!

  • Krista, vai šo pudiņu varētu pagatavot arī ar rokas blenderi?

  • Vai Tu domā “iegremdējamo”? Šaubos, jo masa nav tik šķidra….

  • Jā… vēl man ir tas blenderis, kurā taisa kokteiļus (un arī Tavu plāno pankūku mīklu), bet tas tad arī laikam nederēs. Žēl, ļoti gribējās izmēģināt šo recepti.

Pievieno savu komentāru