Banāns šokādijas-riekstu glazūrā. Uz kociņa

Veselīga, vienkārša un ļoti garšīga “saldējuma uz kociņa” versija!

P1020871

Vielas, apmēram 6 porcijām:

3 banāni
100 g labas kvalitātes tumšās šokolādes
100-150 ml saldā krējuma
naža gals kanēļa, šķipsna sāls
rieksti pēc jūsu izvēles – labi derēs valrieksti vai pekanrieksti

Gatavot:

sokadijas_banani

Ņemiet gatavus, bet ne mīkstus banānus, izvēloties pēc iespējas mazāk ieliektus, tad tos būs vieglāk uzdurt uz kociņa. Banānus nomizo un sagriež uz pusēm, tad uzmanīgi iedur tiem iekšā saldējuma kociņu – dziļi, bet tā, lai tas pa otru galu neizlien laukā. Liek uz cepampapīra un ievieto saldētavā.

Glazūrai šokolādi salauž gabalos, uzkarsē krējumu līdz pirmajam burbulim un aplejiet ar lielāko daļu krējuma šokolādi. Pagaida, līdz izkūst, pievieno sāli un kanēli un ar putuslotiņu labi samaisa, līdz glazūra ir viendabīga un spīdīga. Ja tā pārāk sabiezē vai saiet kamolā, pielej vēl karstu krējumu un atkal samaisa. Krējuma-šokolādes attiecības ir aptuvenas, tās atkarīgas no kakao procenta šokolādē (es lietoju 85%) un krējuma dabas, kas arī mēdz būt mainīga. Glazūrai jābūt biezai, bet  plūstošai.

Uz cepampapīra loksnes izkārto riekstus.

Ņem no saldētavas laukā banānus un, turot aiz kociņa, uzmanīgi iemērc tos šokolādē no visām pusēm. Tad liec virsū riekstiem, viegli piespiežot. Kad visi banāni noglazēti, atlikušos riekstus uzspiež virspusē un ar visu papīru liek saldētavā. Gatavs baudīšanai jau pēc pāris stundām! Ja atstāsiet banānus ledusskapī pa nakti, pirms ēšanas tos kādas 10-15 minūtes jāatlaidina, citādi nolauzīsiet zobus :)

Recepti atradu portālā Food52, esmo to drusku novienkāršojusi.

(0) komentāri


  • Pievieno savu komentāru

Pievieno savu komentāru