Čimčurri. Vasaras labākā marināde!

Čimčurri (chimchurri) ir lieliska Argentīnas izcelsmes mērce/marināde, kas mūsu ģimenē jau otro vasaru ir svarīga grilsezonas sastāvdaļa. Vienkāršo, improvizējamo recepti ieguvām pasaules grilēšanas jeb braai galvaspilsētā Keiptaunā izdotā pavārgrāmatā “Fireworks”, ko mums uzdāvināja Dienvidāfrikas radi.

Vielas 4-6 porcijām, kas labi derēs vienai vistai:

1 liels sīpols

ļoti liela bunte pētersīļu vai citu zaļumu, piemēram estragona

ēdamkarote kaltētas raudenes (oregano) vai sauja svaigu lapu

pāris ķiploka daivas

1 tējkarote sāls

naža gals/šķipsna paprikas

čili pārslas vai svaigs, sakapāts čili pipars (pēc garšas, asumu paši regulējiet)

100 ml olīveļļas

50 ml sarkanvīna etiķa

1 citrona sula

pāris dāsni malieni melno piparu

Gatavot:

Sīpolu un ķiploku nomizo un smalki sakapā. Nomazgā, nosusina un sakapā arī zaļumus. Visu, izņemot eļļu, etiķi un citrona sulu sastampā miezerī vai sajauc kapātājā/pārtikas kombainā, un samaisa kopā ar slapjajām sastāvdaļām. Nogaršo un piekoriģē sāli/asumu. Ja jums nav nedz miezeris, nedz elektriski gadžeti, nav liela bēda – visu sakapājiet un samaisiet un tad ļaujiet nostāvēties ledusskapī, lai garšas sakožas. Jebkurā gadījumā, mērcei būtu labi palikt ledusskapī pa nakti vai vismaz pāris stundas.

Čimčurri var lietot gan kā gaļas marinādi, gan aizdarot jau gatavus grilējumus (ievērojot, ka marinādi, kurā mirkusi jēla gaļa, gan nevar pasniegt kā mērci). Ja kāda sastāvdaļa trūkst, nav liela bēda – improvizējiet un piekoriģējiet garšu savai gaumei un iespējām!

 

(2) komentāri


Pievieno savu komentāru