Šokādija

Mēs ar Elzu šīs kompetes taisījām dārziņa Mārtiņdienas tirdziņam – tas ir superviegli, garšīgi un ļoti daiļi. Varbūt jums noderēs kā dāvanu ideja!

P1050061

Receptes īsais variants: izkausē šokolādi un ielej silikona formītēs, iepriekš tur ieberot krāsainus krikumus. Atstāj istabas temperatūrā uz pāris stundām, kamēr sacietē.

Garais variants:

Vielas:

kvalitatīva šokolāde, tumšā viena pati vai kopā ar balto. jo labāka būs šokolāde, jo garšīgāks un skaistāks rezultāts. es lietoju Lindt tumšo (85% kakao) un Schogetten balto. daudzums atkarīgs no jūsu ambīcijām – es parasti sāku ar 100 g vienā piegājienā, jo man ir tikai viena formīšu plāksne

dekorācijas – manai meitai ļoti patīk krāsainās cukura drupačas, ko viņa sauc par “krāsainajiem gabaliņiem”. bez tām, protams, var arī iztikt

iesaiņojums – kompetes var ievīstīt paštaisītās folija ligzdiņās, bet var arī izmantot gatavos krāsainos mini-mufinu vai trifeļu papīrīšus, kas nopērkami gandrīz jebkurā pārtikas veikalā. plaša izvēle ir Gemosā

Gatavot:

Atsevišķi izkausē tumšo un balto šokolādi. To visvienkāršāk izdarīt, novietojot bļodu ar gabalos salauztu šokolādi virs bļodas ar karstu ūdeni tā, lai ūdens neskar šokolādes bļodu. Šokolādi izmaisa (visvieglāk to darīt ar silikona lāpstiņu), drusku atdzesē un ar karotīti pilda izvēlētajās formītēs. Tas ir līksms un ķēpīgs process! Var pilināt atsevišķi tumšo un balto šokolādi vienā formītē, var tumšajā ieliet karoti baltās un tad ņemt abas kopā, lai rezultāts ir raibs. Krāsainos krikumus var iebērt formītēs iepriekš, var bērt virsū pēc tam, kad formītes pilnas. Vārdu sakot, eksperimentējiet! Kad visas pilnas, atstājiet istabas temperatūrā sacietēt (pāris stundas vai pa nakti. ledusskapī likt nevajag) un izlaiziet bļodas.

Silikona formīšu plāksne, ko es lietoju, izskatās šādi:

P1050064

(2) komentāri


Pievieno savu komentāru