Ābolu-sīpolu mērce

Dec 4, 2010 | Dārzeņi, Receptes

Lieliska un netrekna piedeva cūkas cepetim vai gandrīz jebkādam cūkgaļas ēdienam!


Vielas:

2 vidēja izmēra āboli
2 vidēja izmēra sīpoli
prāva sviesta pika
pāris ēdamkarotes neitrālas eļļas (piemēram, vīnogu kauliņu)
1 ēdamkarote kļavu sīrupa
2 ēdamkarotes kukurūzas miltu (nejaukt ar cieti!) vai rupja maluma/pilngraudu kviešu miltu
pustējkarote malta ingvera
puslitrs dārzeņu vai vistas buljona (no kubiņiem taisītais būs gana labs)
4 tējkarotes sojas mērces

Gatavot:

Ābolus un sīpolus nomizo, sagriež lielos gabalos un elektriskā smalcinātājā vai pārtikas kombainā samaļ putrā. Pannā ielej drusku eļļas, izkausē sviestu un maisot sautē ābolu-sīpolu putru uz lēnas uguns apmēram 20 minūtes. Pievieno kļavu sīrupu un sautē vēl 10 minūtes. Iemaisa miltus, ingveru, palielina uguni un maisot pielej buljonu. Ļauj uzvārīties un burbuļot pāris minūtes, līdz drusku sabiezē. Pievieno sojas mērci, izmaisa un gatavs!

Es šo mērci sataisu laicīgi tajā pašā dienā, kad plānots to lietot un atstāju uz plīts, lai var mirklī uzsildīt, tiklīdz ir gatavs cepetis. Recepte nāk no Naidželas Losones (Nigella Lawson) grāmatas “Nigella Christmas“.




Ēdiena gatavošana ir dzīvības turpināšanai vitāli nepieciešama funkcija, kur prieku sniedz gan process, gan rezultāts. To var izbaudīt ar acīm, garšu, tausti, smaržu un citām maņām. Tas ir veids kā iepazīt citas kultūras. Tā ir pārsteigumu pilna radoša nodarbe, kurā dalīties ar mīļoto cilvēku. Vārdu sakot, gluži kā sekss 🙂


Jaunākie komentāri