Brīvdienu omlete

Mai 8, 2010 | Receptes

Omleti vēlām brokastīm taisu tikai brīvdienās, jo darba dienās tās 20 minūtes, kas būtu jāpavada pie plīts, labāk pavadu gultā…

No 3 olām sanāk milzu omlete vienam cilvēkam vai 2 pusomletes diviem. Es šo omleti cepu mazā (20 cm diametra) panniņā, ja jūsu ir daudz – palieliniet recepti un ņemiet lielāku pannu!

Vielas:

3 olas
neliela šļuka piens – to tiešām nekad nemēru
drusku sāls un pipari
olīveļļa un sviests cepšanai

pildījumam – kas nu jums iet pie sirds, mana mīļākā kombinācija ir

lapas (spināti vai biešu lapiņas), sadrupināts vai sarīvēts kazas siers, tomāti vai sarkanie pipari bez mizas

Gatavot:

Olas kopā ar pienu un sāli sakuļ ar dakšiņu. Pannā uzsilda drusku olīveļļas, iemet sviesta piku, un ielej olas. Virsū vienmērīgi saliek pildījumu, nobeidzot ar lapām:

Uzliek virsū vāku (lai vienmērīgi sacepās un lapiņas savīst) un uz nelielas uguns karsē kādas 5 minūtes. Tad daļēji pārloka uz pusēm:

un tad “aizloka ciet”, vēlreiz apveļot riņķī:

Mērķis šai locīšanai ir ielocīt uz iekšu omletes virsu, lai arī tā saceptos.

Uzliek pannai vāku, noņem no uguns un ļauj vēl pāris minūtes pastāvēt, lai pabeidzas cepšana un ola sarec. Atkarībā no ēdāju attieksmes pret olu recēšanas pakāpi cepšanas procesu var saīsināt vai pagarināt tā, lai rezultāts atbilstu jūsu gaumei.




Ēdiena gatavošana ir dzīvības turpināšanai vitāli nepieciešama funkcija, kur prieku sniedz gan process, gan rezultāts. To var izbaudīt ar acīm, garšu, tausti, smaržu un citām maņām. Tas ir veids kā iepazīt citas kultūras. Tā ir pārsteigumu pilna radoša nodarbe, kurā dalīties ar mīļoto cilvēku. Vārdu sakot, gluži kā sekss 🙂


Jaunākie komentāri