Cenšos izdomāt visādus veidus, kā savas receptes pielāgot bērnam, vienlaikus viņu uzbarojot, saskaņā ar ārsta norādījumiem. Burkānkūka ar putukrējuma-mascarpones glazūru Elzai labi garšoja!
Vielas:
180 g burkāni
180 g milti (es lietoju kviešu pilngraudu, ko svaigi maltus pērku lieliskajā veikalā Grauda Spēks)
50 ml neitrāla eļļa (piemēram, vīnogu kauliņu)
2 olas
garšvielas pēc jūsu ieskatiem – es piemetu pa šķipsniņai brūno cukuru, sāli, pūderingveru un kanēli
Glazūrai – ap 100 ml putukrējuma, pāris ēdamkarotes mascarpones siera. Var ņemt tikai putukrējumu, vai kādu citu svaigo sieru.
Gatavot:
Burkānus notīra un rupji sarīvē vai sakapā smalcinātājā. Ar mikseri labi saputo olas, pievieno eļļu, pakāpeniski visu pārējo, labi izmaisa (putošanai mīkla būs par biezu) un lej ietaukotā, ar cepampapīru izklātā formā. Es lietoju savu vismazāko tortes formu (16 cm diametrā) ar noņemamām malām. Cep līdz 180 grādiem sakarsētā krāsnī pusstundu. Atdzisušu pārsmērē ar glazūru, kam sastāvdaļas saputo mīkstās putās.
Recepte adaptēta no šīs “pieaugušo versijas“, ko publicēju agrāk
ai, ku labi izskatās – gan Elza, gan kūka =) cerams, uzdevums uzbarot mazo labi iet uz priekšu!
Cik burvīga recepte un burvīga Elza! Man patīk, ka jums ar Elzu frizūras vienā stilā 🙂 Maijai joprojām frizūra vairāk tēta galvai līdzīga…
Ideala pamatrecepte,paldies!
Nesen ko lidzigu cepu bet pieliku ari ruma mercetas aprikozes un rozines(palikusas pari pec citas kukas cepsanas)un maskarpones sieram ar pudercukuru mazliet apelsinu sulas klat… sanaca super..tas gan laikam ne Elzas vecuma auditorijai
Cik jauks bērniņš! 🙂
Kūka arī, protams!
Ui, kads jauks Minciitis ar kuku! Selmenam parit skola ‘baker day’ un mes cepsim krasainus cepumus:)!
Manējā būtu noēdusi tikai putukrējumu un pamatu atstādu neskartu 😀
manam kundziņam šo uzcepām uz dzimumdienu-baigi garšoja..nebija mazas formas, tāpēc sanāca keksi 🙂 Paldies!
Elzai ir ļoti liela apetīte………….