Dārza svētki Bērnu slimnīcā!

Jūn 2, 2015 | Pārdomas | 0 comments

Vakar, starptautiskajā bērnu aizsardzības dienā, Bērnu slimnīcas fonds sarīkoja dārza svētkus mazajiem pacientiem, viņu vecākiem un slimnīcas personālam. Vēl viens iemesls svinēt bija Vecāku mājas 5. jubileja. Šis raksts ir kā pateicība visiem lieliskajiem restorāniem un citiem kulinārajiem meistariem par sirsnīgo atsaucību, bez maksas cienājot lielos un mazos svētku apmeklētājus ar saviem gardumiem. Ceru, ka jūs guvāt tikpat daudz prieka kā jūsu meistardarbu baudītāji!

Pavāri darbā - Elmārs Tannis, Kārlis Celms un Ingmārs Ladigs cienā mazos un lielos svētku viesus

Pavāri darbā – Elmārs Tannis, Kārlis Celms un Ingmārs Ladigs cienā svētku viesus

Dārza svētku dalībniekus ar veselīgām pusdienām, dzērieniem un saldo ēdienu cienāja: restorāni Neiburgs, Ostas Skati, Zoste, 32. augusts un bistro Stock Pot. Šefpavārs Elmārs Tannis gatavoja smūzijus no augļiem, ogām un zaļumiem, ko sarūpēja ekoveikali Zaļā Govs un Unce. Bezglutēna konditoreja Tīrā Maize piedāvāja bezglutēna maizi un pašceptus saldumus. Ģimenes uzņēmums Gogelmogels cienāja ar brīnišķīgiem saldējumiem, bet žurnāla Četras sezonas galvenā redaktore Signe Meirāne – ar pašgatavotiem kraukšķīgiem kukurūzas cepumiem, dodot līdzi receptes. Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācija kampaņas BioLoģiski ietvaros dalīja Latvijas bioloģiski sertificēto zemnieku un ražotāju produkciju, ko svētku dalībnieki varēja gan pagaršot uz vietas, gan paņemt līdzi uz palātām un darba vietām (paldies Tukuma Pienam par eko jogurtiem, Svētes maizei par maizi un cepumiem, maiznīcai Flora par maizi, cepumiem un sausiņiem, Aijai Rencei no Birzniekiem par kazas sieru, Rūdolfam par biezeņiem, Kalna smīdēm par medu un Birzī par dzirkstošo bērzu sulu!).

Visi pavāri bija īpaši centušies, lai iepriecinātu mazos un lielos viesus ar veselīgu un garšīgu cienastu. Ingmārs Ladigs no Ostas Skatiem bija sarūpējis šķelmīgas dārzeņu “sejiņas” un irbuļus ar zemenēm un kakao apviļātiem zefīriņiem, Neiburga šefpavārs Tomass Godiņš cienāja ar sparģeļu un tītara uzkodām un šķidrā slāpekļa dūmos taisīja burvīgu rabarberu-zemeņu saldējumu, Kārlis Celms no Zostes grilēja dārzeņu iesmiņus, bet Mārupes restorāns “32. augusts” piedāvāja griķu pankūciņas ar aizdaru. Linda Džonsone dalīja Stock Pot klasiku – auksto zupu gaspačo un hummusu ar tabulē -, kas pazuda stundas laikā, un tad viņa gāja palīgā Kārlim pie grila. Elmārs Tannis līksmi blenderēja neskaitāmus veselīgus kokteiļus no banāniem, ananasiem, kivi, āboliem, spinātiem, salātiem, ogām un citiem svaigiem labumiem, viņam asistēja Santa no Zaļās Govs un Madara ar dēlu no Unces. Vaiga sviedros bija jāraujas arī Ievai un Jānim, dalot saldējumu, jo pie Gogelmogel stenda bija visgarākā rinda – tā, ka beigās visiem kārumniekiem nepietieka… BioLoģiskajā teltī saimniekoja Liene Brizga-Kalniņa un uztura speciāliste Eva Kataja. Viņas lielam interesentu pulkam stāstīja par ekoloģiski audzētu vietējo pārtiku un dalīja atbalstītāju sarūpēto – māsiņas ar prieku ņēma līdzi jogurtus citas uzkodas, ko iekost dežūru laikā. Sabīne ar kolēģiem no Tīrās Maizes iepazīstināja ar bezglutēna produkciju, kas ir īpaši aktuāla celiakijas slimniekiem.

Visus gardumus pilnām mutēm kāri baudīja mazie pacienti – daži ratiņkrēslos, citi ar ieģipsētu rociņu, viens puisītis pasākuma vadītājai Baibai Sipeniecei izstāstīja, ka šodien viņam operēta auss. Viesu vidū bija daudz slimnīcas darbinieku, tajā skaitā BKUS vadītāja Anda Čakša, dietoloģe Diāna Lagzdiņa, dakteri un māsiņas, apkopējas un tehniskais personāls, kā arī ārvalstu un pašmāju medicīnas studenti. Bija tiešām liels prieks saulainajā dienā redzēt tik daudz smaidīgu seju, kaut uz brīdi padarot vieglāku viņu bieži vien grūto, nepateicīgo un sāpīgo ikdienu.

Milzīgs paldies visiem, kas palīdzēja, atbalstīja un cienāja – jūsu atsaucība, palīdzot šo pasākumu sarīkot, bija vienkārši brīnišķīga. Liels paldies pienākas arī svētku un Vecāku mājas lielatbalstītājam Maximai, kas sarūpēja visas praktiskās lietas un tehnisko aprīkojumu, turklāt izdarīja to gaumīgi un diskrēti – visa pasākuma laikā nekur nemanīju nevienu lielveikala logo.

Priecājos arī svētkos satikt savus draugus-kolēģus-gardēžus-blogerus, kas ieradās kopā ar ģimenēm! Paldies Linda, Inga, Laura, Olga un Kaspar, ka atnācāt 🙂

Visubeidzot, apsveicu Bērnu slimnīcas fondu ar lieliski noorganizētu pasākumu. Liene un Ieva, bija prieks jums palīdzēt – nākošgad rīkosim atkal!

Tālāk seko fotoreportāža:

Pasākuma vadītāja Baiba Sipeniece pēta Stock Pot slaveno hummusu un tabulē

Pasākuma vadītāja Baiba Sipeniece pēta Stock Pot hummusu un tabulē

Kārlim Celmam no Zostes pieteikusies palīgā slimnīcas darbiniece

Kārlim Celmam no Zostes pieteikusies palīgā slimnīcas darbiniece

Stock Pot cienasts pazuda pirmais, tad Linda laipni gāja palīgā Kārlim vērt uz iesmiem dārzeņus

Stock Pot cienasts pazuda pirmais, tad Linda laipni gāja palīgā Kārlim spraust uz iesmiem dārzeņus

Elmārs Tannis saskandina ar blogeri Lindu Tellgrēnu

Elmārs Tannis saskandina ar blogeri Lindu Tellgrēnu

Tomass Godiņš no Neiburga maisa gardo rabarberu-zemeņu saldējumu

Neiburga šefpavārs Tomass Godiņš maisa gardo rabarberu-zemeņu saldējumu

Blogere Inga Kalniņa strādā, kamēr Grēta vico iekšā gardo saldējumu

Kamēr mamma strādā, meita vico iekšā saldējumu. Inga Kalniņa ar Grētu pie Neiburga telts

Ingmārs Līdaka no Ostas skatiem cienā Lauru Grēviņu un mazo Evertu

Ingmārs Ladigs no Ostas Skatiem cienā blogeri Lauru Grēviņu un mazo Evertu

Visgarākā rinda stāvēja pie Gogelmogel telts, kur Jānis un Ieva dalīja saldējumu

Visgarākā rinda stāvēja pie Gogelmogel telts, kur Jānis un Ieva dalīja saldējumu. Baiba Sipeniece gribēja zināt, kur Gogelmogels liek olas baltumus, kas paliek pāri no saldējuma gatavošanas

BioLoģiskās telts saimnieces Liene un Eva cienā lielus un mazus viesus

BioLoģiskās telts saimnieces Liene un Eva cienā lielus un mazus viesus

Kaspars Vendelis ar Kati, Inga Kalniņa ar Grētu un Signe Meirāne ar cepumiem

Kaspars Vendelis ar Kati, Inga Kalniņa ar Grētu un Signe Meirāne ar cepumiem

Erasmus studenti no Francijas un Vācijas

Erasmus studenti no Francijas un Vācijas

BKUS vadītāja Anda Čakša, Bērnu slimnīcas fonda vadītāja Liene Dambiņa un svētku vadītāji Jānis Romanovskis un Baiba Sipeniece

BKUS vadītāja Anda Čakša, Bērnu slimnīcas fonda vadītāja Liene Dambiņa un svētku vadītāji Jānis Romanovskis un Baiba Sipeniece-Gavare

Arī Prezidenta kundze Dace Seisuma atnesa cienastu

Arī Stradiņa slimnīcas ārste un prezidenta kundze Dace Seisuma atnesa cienastu

0 Comments

Submit a Comment

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.




Ēdiena gatavošana ir dzīvības turpināšanai vitāli nepieciešama funkcija, kur prieku sniedz gan process, gan rezultāts. To var izbaudīt ar acīm, garšu, tausti, smaržu un citām maņām. Tas ir veids kā iepazīt citas kultūras. Tā ir pārsteigumu pilna radoša nodarbe, kurā dalīties ar mīļoto cilvēku. Vārdu sakot, gluži kā sekss 🙂