Debesmannā

Mai 1, 2010 | Receptes, Saldie | 1 comment

Izvārīju debesmannā no vakardienas ballītes atlikumiem – rabarberu dzēriena un pārpalikušajām zemenēm. Konstatēju, ka abas garšas ļoti labi sader kopā! Pēc šīs receptes debesmannā var vārīt no jebkādas ogu/augļu sulas, svaigas, saldētas vai no sīrupa taisītas.

debesmannā no Fezas (Maroka) atvestā trauciņā. fonā no Goijas tējnīcas šodien iegūts galdiņš ar cigaretes izdedzinātu caurumu 🙂

Vielas:

1 l augļu/ogu sulas – piemēram, savārītu rabarberu kopā ar zemenēm, vai atšķaidīta sīrupa, vai zaptsūdens, vai no saldētām/konservētām ogām/augļiem savārīta šķidruma
100 ml mannā
cukurs pēc garšas
drusku sarīvēta svaiga citrona miziņa, ja patīk citrusīga piegarša

piens vai vaniļas mērce pasniegšanai

Gatavot:

Sulu/augļus/ogas/kas nu ir izvēlēta par izejvielu uzvāra, pievieno cukuru un maisot mazā tērcītē pieber klāt mannā. Uz lēnas uguns karsē apmēram 5 minūtes, visu laiku rūpīgi maisot ar koka karoti, lai neveidojas kunkuļi. Atdzesē, tad ar mikseri vai putu slotiņu saputo gaisīgās putās. Pasniedz ar aukstu pienu vai vaniļas mērci.

1 Comment

  1. Līga

    Mīļā Krista! Šodien konstatēju, ka līdz šim debessmannā esmu gatavojusi pilnīgi ačgārni. Nav brīnums, ka pārāk debešķīgs tas lielākoties nebija – te par biezu, te par šķidru. Pie tam, mamma mani bija mācījusi, ka pēc mannas iemaisīšanas un pirmā burbuļa, katls no uguns jāņem nost. Pat prātā nebija ienācis, ka varētu pamēģināt pavārīt. Milzīgs paldies par šo recepti, lai gan sākumā šaubījos, turējos cieši pie receptūras un iznākums tiešām bija debešķīgs. Arī doma par vaniļas mērci ir lieliska – it īpaši pie rabarberu uzpūteņa.

Submit a Comment

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.




Ēdiena gatavošana ir dzīvības turpināšanai vitāli nepieciešama funkcija, kur prieku sniedz gan process, gan rezultāts. To var izbaudīt ar acīm, garšu, tausti, smaržu un citām maņām. Tas ir veids kā iepazīt citas kultūras. Tā ir pārsteigumu pilna radoša nodarbe, kurā dalīties ar mīļoto cilvēku. Vārdu sakot, gluži kā sekss 🙂