Grauzdētas brokastu pārslas

Dec 5, 2010 | Receptes, Šis un tas | 6 comments

… ir ne tikai garda iespēja ietaupīt, bet arī jauka dāvana vai ciemakukulis, ja iebērtas skaistā Saimniecībā Noderīgā Burkā!

Puškins veic kvalitātes kontroli

Vielas 1 standarta cepeškrāsns pannai (manai krāsnij nāca līdzi 2 dažādas cepešpannas, es šajā gadījumā lietoju to dziļāko nevis pavisam seklo)

300 g auzu pārslas
150 g rupji sakapāti rieksti un/vai sēkliņas (mandeles, lazdu rieksti, pekanrieksti, saulespuķu sēkliņas, linsēklas utt.)
50 g kviešu klijas
6 ēdamkarotes kļavu sīrups  vai šķidrs medus
pa šķipsniņai kādas maltas garšvielas pēc patikas – ingvers, kanēlis, muskatrieksts, kardamons u.c.)
maza šķipsniņa sāls
2 ēdamkarotes neitrālas eļļas (piemēram, vīnogu kauliņu) + vēl drusku pannas iesmērēšanai
sauja žāvētas ogas vai augļi pēc patikas – dzērvenes, rozīnes, āboli, aprikozes u.c. lielākos augļus (piem. aprikozes, ābolus) sakapā sīkos gabaliņos

Gatavot:

Iesmērē cepešpannu ar eļļu (es to daru ar papīra dvieļa gabaliņu), uzkarsē krāsni līdz 150 grādiem. Visas sastāvdaļas izņemot žāvētos augļus lielā bļodā kārtīgi samaisa, ieber pannā un izlīdzina. Liek cepties apmēram pustundu, ik pa 10 minūtēm izvelkot pannu no krāsns un kārtīgi samaisot, lai apgrauzdējas vienmērīgi. Atdzesē, sajauc ar žāvētajiem augļiem vai ogām un glabā cieši aizvākotā traukā ne ilgāk kā mēnesi… atzīšos, ka divu cilvēku ģimene šādu daudzumu brokastīs pieveic nepilnas nedēļas laikā, tā ka uzglabāšanas problēma nav sevišķi aktuāla.

Šī recepte aizgūta no populāra kulinārā bloga Chocolate&Zucchini. Receptes oriģināls ir daudz plašāks un sniedz idejas nebeidzamām sastāvdaļu kombinācijām par brokastu pārslu tēmu.

6 komentāru

  1. lisbeth

    mmm, man kā brokastu pārslu fanei izklausās super ideja. un kvalitātes kontrolieris izskatās tik kompetents :)!

  2. blumkvist

    jammi jammi, nav šaubu, ka garšīgi!
    tikai izklausās ~ 2x dārgāk kā veikalā nopēkamās.

  3. Krista>blumkvist

    Tu kļūdies! Patiesi labi muesli veikalos ir visai dārgi (3-4 lati pakā), savukārt šitos var taisīt ar cik lētām/dārgām sastāvdaļām vēlies. Auzu pārslas, klijas, medu, žāvētus ābolus, rozīnes, kanēli, saulespuķu sēkliņas un lazdu riekstus par dārgām sastāvdaļām grūti nosaukt, īpaši, ja tās pērk lielākos iepakojumos kādos muesli nemaz nevar nopirkt.

  4. Dace

    Šis muslis ir vienkārši ideāls! Ne salīdzināt ar veikalu piedāvājumu. Tik garšīgs, ka sausu varētu visu apēst :)) Paldies Krista!

  5. Lira

    Diemžēl šādu dāvanu es nespētu novērtēt…:( Šīs pārlas bija daudzu padomju bērnu ikdienas kārums, kurš savu aktualitāti sen jau zaudējis.:))

  6. gv

    Pērn radiem sadāvināju šo musli, šogad mamma pieprasīja tādu pašu dāvanu :).

Submit a Comment

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.




Ēdiena gatavošana ir dzīvības turpināšanai vitāli nepieciešama funkcija, kur prieku sniedz gan process, gan rezultāts. To var izbaudīt ar acīm, garšu, tausti, smaržu un citām maņām. Tas ir veids kā iepazīt citas kultūras. Tā ir pārsteigumu pilna radoša nodarbe, kurā dalīties ar mīļoto cilvēku. Vārdu sakot, gluži kā sekss 🙂


Jaunākie komentāri