Šī nav recepte, bet drīzāk ideja, kā bez gandrīz nekādas iepriekšējas sagatavošanas tikt pie garšīgiem grillētiem dārzeņiem.
Grillēti dārzeņi ir laba ideja, tikai ar tiem parasti daudz jāņemas, lai sanāktu kas patiesi garšīgs un sulīgs. Tāpēc svinu ideju par tādiem dārzeņiem, ko var vienkārši uzmest uz grila bez iepriekšējas gatavošanas – ja vien ar gatavošanu nesaprot vieglu iesvaidīšanu ar olīveļļu.
Konkrēti – vasaras sākumā plaši pieejamie lociņi ar baltiem sīpoliņiem galos, un zaļie pipariņi, ko savulaik ēdu Barselonā, bet tagad atradu RIMI (iespējams, tādi pieejami arī citur)! Pipari galīgi nav asi, drīzāk viegli rūgteni, un tiem ir maz sēklu, tāpēc droši var ēst veselus, bez ķidāšanas.
Vielas un gatavot:
Vārdu sakot, ņem lociņus, kam nogriež garās stibas (ja tās ir svaigas un labas, var izmantot citam ēdienam) un zaļos piparus pimiento, liek bļodā, aplej ar nedaudz olīveļļas, izcilā un liek uz karsta grila. Cep vidējā karstumā, līdz viegli apdeguši no visām pusēm. Tas arī viss! Pasniedz siltus vai istabas temperatūrā. Re kur bilde ar grillēšanai (gandrīz) sagatavotiem sīpollokiem un pipariem:
Lieliskas spāņu tapas! Grilēti pimientos de Padrón ir fantastiski ar jūras sāls pārslām, un nekad nevar zināt, kuri deviņi ir maigi, bet desmitais – ass. Cerams, ka veikalos parādīsies arī īsti katalāņu calçots, jo tie ir maigāki par parastajiem lociņiem.
Man jau šķiet, ka šādā garā (tikai apvārtot olīveļļā un garšvielās) var cept arī citus dārzeņus – es parasti uz dārza pasākumiem lielā bļodā sagriežu paprikas gabalus, mazus sīpoliņus, kabacīšus un tomātus, visu apmaisu ar olīveļļu, un uz grila virsū. Bet ideja par loku galiem tiešām laba, paldies!
Man trenēta acs, jo viņu kļūst arvien vairāk… Nepatīkami, ka izmanto to, ka bloga komentāros viedokļi netiek cenzēti – kadam negaršo, kādam nesanāk. Tas ir normāli. Tagad lūdzu izdzēs arī manus komentārus šajā, citādi pārējie nesapratīs.