Skābi gurķi u.c. ielu ēdiens Japānā

Apr 20, 2010 | Pārdomas | 5 comments

Japānā var labi un lēti paēst, dienas gaitā knakstoties ar dažnedažādiem gardumiem, ko piedāvā ielu pārdevēji. Lūk īss ieskats no dažādām vietām, sākot ar Kioto un beidzot ar Mijadžimas salu!

Rīsu klimpiņas, iekrāsotas ar zaļo tēju, ļoti eleganti pasniegtas tieši ielas malā

Cepts kartupelis, sagriezts plānā spirālē un uzdurts uz kociņa

Skābi gurķi stikla kubulā, arī gareniski uzdurti uz kociņiem

Uz oglēm grilēta zaļās tējas iekrāsota rīsu mīklas pika ar saldo Azuki pupiņu pildījumu

Top "takojaki" - veidnē ceptas mīklas klimpiņas, pildītas ar astoņkāju gabaliņiem un sieru, mmmm

Pēc naksnīgas ķiršu ziedu vērošanas pils parkā īstā manta ir silta zupiņa ar udon nūdelēm un saceptu tofu virsū

Krāsnī cepti saldie kartupeļi, kas pildīti ar kartupeļu masu, sajauktu ar olām, sviestu un krējumu

Milzu austeres, tikko no jūras, grilētas savos vākos, bez nekādām piedevām

Zaļās tējas saldējums Filozofu takas malā Kioto 🙂

5 Comments

  1. Marija

    Lieliskas bildes! Kas no ta visa garso vislabak?

  2. Ievina atkal Azija

    skaisti, skaisti!! man ari gribas. tagad pilnigi saku domat, ka varetu Japana ari neslepot…;-)

  3. Krista>Ieviņai Āzijā

    slēpot gan nav vērts uz šejieni braukt, maz trases, un tikdaudz cita, ko te redzēt/darīt!

  4. Lana

    Japānā ēdiens ir fantastisks! Ēdiens ļoti dažāds, svaigs, viegls un sajūta, ka esi paēdis, bet vienlaikus ir viegli, bez smaguma sajūtas, ir vienreizēja. Mani visvairāk pārsteidza zaļās tējas šokolāde.:)It īpaši kā Japāņu zaļās tējas ar rīsa graudiņiem cienītājai, ko draugs, kas bieži brauc uz Japānu , ved regulāri.šodien gatavoju Wakame salātus, ļoti garšīgi, katram iesaku eksperimentēt ar Japānas virtuvi – ne velti tā ir viena no veselīgākajām!

  5. Andra

    Pilnīgi neticami.

Submit a Comment

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *




Ēdiena gatavošana ir dzīvības turpināšanai vitāli nepieciešama funkcija, kur prieku sniedz gan process, gan rezultāts. To var izbaudīt ar acīm, garšu, tausti, smaržu un citām maņām. Tas ir veids kā iepazīt citas kultūras. Tā ir pārsteigumu pilna radoša nodarbe, kurā dalīties ar mīļoto cilvēku. Vārdu sakot, gluži kā sekss 🙂