Ļoti garda un vienkārši pagatavojama dārzeņu piedeva svētku galdam. Labs aizvietotājs vai papildinājums tradicionālajiem ceptajiem kartupeļiem.
Vielas:
pastinaki
šļuka kļavu sīrupa
šļuka neitrālas eļļas (piem. vīnogu kauliņu)
Daudzumi šeit atkarīgi no tā, kādu maltītes daļu vēlaties aizpildīt ar šo ēdienu. 8 cilvēku vakariņām kā vienu no 3 dārzeņu piedevām es ņemtu kādus 700 g. Ja ceptie pastinaki paliek pāri, tos var nākošajā dienā ielikt zupā.
Gatavot:
Uzkarsējiet krāsni līdz 200 grādiem. Pastinakus nomizo (ja miza izskatās skaista un nebojāta, var arī nemizot, vienkārši labi nomazgāt) un sagriež gareniski apmēram vienāda resnuma gabalos. Liek cepamtraukā, pārlej ar drusku eļļas un kļavu sīrupa, labi samaisa, šauj iekšā krāsnī un cep apmēram pusstundu.
Arī šo recepti ieguvu Naidželas Losones (Nigella Lawson) grāmatā “Nigella Christmas“, viņa to piedāvā kā vienu no piedevām tradicionālajam Ziemassvētku tītara cepetim.
Vai pastinaki ir tas pats, kas pētersīļu saknes?
Nē, lai gan izskatās un garšo līdzīgi. Tirgū vairāk izplatītas ir pētersīļu saknes, bet var dabū arī pastinakus. Vajag tik pajautāt pārdevējām!
man pastinakus ierādīja vācu radinieki- loti garšīgi!
Kur tādus Rīgā pārdod?
Es parasti pērku tirgū, bet kādreiz esmu manījusi arī lielveikalos. Nejaukt ar pētersīļa sakni, kas izskatās līdzīga.
Tirgū un stokmanā (tad jau arī visos rimčikos) pastinaku nav!!! Ko lai dara?
http://www.dabasdobe.lv pastinaki diezgan bieži dabonami 🙂
Vai sāli un citas garšvielas nemaz nevajag?