Kotletītes ar Āziskām garšvielām

Feb 19, 2010 | Gaļa, Receptes | 9 comments

Turpinot nesen aizsākto frikadeļu tēmu, šodien uzcepu šādas burvīgas kotletītes ar ingveru, citronzāli un citām “āziskām” garšvielām:

Vielas:

500 g labas kvalitātes ne pārāk treknas maltas cūkgaļas
1 ola
2 citronzāles stibas (bez tām var arī itin labi iztikt, ja nav pie rokas)
pusīkšķa izmēra invgera gabals
1 sīpols
maza buntīte loku
maza buntīte kinzas
1 svaigs čili pipars (bez tā var arī iztikt, ja nepatīk asumi)
2 ķiploka daiviņas
nepilna tējkarote sāls
drusku svaigi malti melnie pipari

neitrāla eļļa cepšanai – piemēram zemesriekstu vai vīnogu kauliņu

Gatavot:

Ingveru, ķiploku un sīpolu nomizo, čili izņem sēklas (tās var atstāt arī iekšā, ja jums patīk augstākas pakāpes asums). Citronzālei noloba ārējo mizas kārtiņu un apgriež sakaltušos galus. Visas šīs garšvielas sīki sasmalcina – visērtāk to izdarīt, sametot visu kopā iekšā mazā, elektriskā kapātājā, bet ja tāda nav, kapājiet katru atsevišķi (ingveru sarīvējiet). Sakapā arī lociņus un kinzu (lapas kopā ar kātiņiem).

Bļodā visas garšvielas un olu labi samīca kopā ar gaļu un veido kotletītes, ko cep vidējā karstumā tā, lai apkārt ir kraukšķīga garoziņa un vidū būtu līdz galam izcepušās. Tās var pasniegt kopā ar rīsiem un/vai sasautētiem Pak Čoi vai spinātiem.

Iedvesmas avots šai receptei ir Naidžela Sleitera (Nigel Slater) grāmata “Appetite”.

9 komentāru

  1. PIT (Priviligētais Izmēģinājuma Trusītis)

    Bija ļoti labi, svaiga, neparsta garša. Maina priekšstatu par kotletītēm 🙂

  2. Kristīne

    vai ir kāda vieta/bode, kur citronzāli iespējams nopirkt vienmēr??!!! (interesē arī, kur var dabūt galangalu un kafira laima lapas)
    paldies par atbildi! 🙂

  3. Krista>Kristīnei

    jā, nu TO es protams nevaru garantēt 🙂 pati citronzāli parasti meklēju Stockmann vai Sky, bet ne vienmēr manas cerības tiek attaisnotas.

    par galangalu un kafras laima lapām aizmirsti, tos esmu redzējusi Stokmanī sen atpakaļ sakaltētā veidā, kas ir garām. jāved no Vakareiropas āziešu veikaliņiem svaigs/saldēts!

  4. Artjoms

    Šovakar pagatavoju. Garša lieliska! Paldies par recepti. 🙂

  5. Krista>Artjomam

    Man prieks, paldies par atsauksmi 🙂

  6. Betty

    Krista, atvaino par tumsonību, bet, kas ir Pak Čoi?

  7. Krista>Betty

    Tas ir tāds ķīnisks kāposts, ko kādreiz var nopirkt arī pie mums. Gatavo līdzīgi kā spinātus (t.i. sasautē uz pannas vai liek klāt zupai vai taisa stir-fry kopā ar citām lietām). Citi nosaukumi ir Pak Soi vai tamlīdzīgi. Re kur ir apraksts un bilde: http://en.wikipedia.org/wiki/Chinese_cabbage

  8. Gita

    Man būtu liels lūgums, ja tu varētu izveidot sadaļu vai atsevišķi katrā receptē norādīt veikalu vai tirdzniecības vietu, kur iegādāta viena vai otra “parastā veikalā” nenopērkama sastāvdaļa.. piemēram, tā ellīgi asā čili pasta, utt. 🙂 🙂 🙂

  9. Krista>Gitai

    Paldies par ieteikumu, veikalus norādu tikai izņēmuma gadījumos, jo diemžēl ne uz vienu nevar paļauties, ka tad, kad Tu tur ierodies, tā lieta tur arī būs – vai nu jau izbeigusies tajā dienā, vai pēkšņi nav pievesta vai vairs netirgo… Tāpēc negribu tērēt lieki laiku un sanāks vēl, ka maldinu cilvēkus. Ja interesē kāda konkrēta lieta, prasi – atbildēšu 🙂

    Sambalu Oeleku jeb to ellīgo čili pastu nesen manīju Stockmann.

Submit a Comment

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.




Ēdiena gatavošana ir dzīvības turpināšanai vitāli nepieciešama funkcija, kur prieku sniedz gan process, gan rezultāts. To var izbaudīt ar acīm, garšu, tausti, smaržu un citām maņām. Tas ir veids kā iepazīt citas kultūras. Tā ir pārsteigumu pilna radoša nodarbe, kurā dalīties ar mīļoto cilvēku. Vārdu sakot, gluži kā sekss 🙂


Jaunākie komentāri