Krāsnī cepti ķirštomāti

Sep 13, 2012 | Dārzeņi, Receptes | 1 comment

Laba alternatīva tomātu mērcei kopā ar nūdelēm vai uzsmērēšanai uz grauzdētas maizītes ar kazas sieru.

Vielas:

Veseli ķirštomātiņi, ar zariem vai bez
Olīveļļa
Sāls, pipari
Pāris timiāna zariņi
Viena vai vairākas ķiploka daivas

Gatavot:

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem, pannu vai lēzenu cepamtrauku izklāj ar cepampapīru. Tomātus nomazgā, nosusina un liek uz pannas – atsevišķi vai kopā ar zariņiem. Ķiploku nemizo, bet ar naža spalu sašķaida un gabalus izkārto starp tomātiem. Uzpilina nedaudz olīveļļas, pārkaisa ar sāli un pipariem, pa starpām saliek timiānu un liek krāsnī uz 20  minūtēm. Gatavus nolasa no zariem un saliek trauciņā, pārlejot ar uz cepampapīra satecējušo eļļu.

1 Comment

  1. Ģirts

    Paldies par recepti! Ļoti aromātiski un garšīga mērcīte! Ķiplokus 2 daiviņas gan uzspiedu caur spiedi, bet citādi pieturējos pie receptes. Gatavoju mazā stikla cepamtraukā bez papīra.

Submit a Comment

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.




Ēdiena gatavošana ir dzīvības turpināšanai vitāli nepieciešama funkcija, kur prieku sniedz gan process, gan rezultāts. To var izbaudīt ar acīm, garšu, tausti, smaržu un citām maņām. Tas ir veids kā iepazīt citas kultūras. Tā ir pārsteigumu pilna radoša nodarbe, kurā dalīties ar mīļoto cilvēku. Vārdu sakot, gluži kā sekss 🙂