Viens no vienkāršākajiem un gardākajiem vasaras izskaņas ēdieniem… ja tik izdodas nopirkt tiešām labu (svaigu, tvirtu, nepāraugušu) kukurūzu!
Vielas:
Saldās kukurūzas vālītes, katram ēdājam 1-2 gabali atkarībā no izmēra
Sviests, sāls, pipari
Gatavot:
Vālītēm noloba zaļos lakstus un zīdainās pinkas, liek verdošā ūdenī un vāra 15 minūtes. Vēl karstas devīgi pārsmērē ar sviestu un apkaisa ar sāli un pipariem pēc garšas. Ņam!
Vālītes var arī apgrillēt (iepriekš novārītas), lai kļūst drusku brūnas un kraukšķīgas, kā arī cept ugunskurā iepriekš iesmērētas ar olīveļļu un rūpīgi ievīstītas folijā.
bāc, es lasu un riju siekalas. tik ļoti vienkārši, bet liek iztēlei joņot. paldies 🙂
iedvesmojos – mēģināšu!
Manas meitas vasaras TOP ēdiens!
jā, šo es gatavoju bieži kā uzkodu, jo šeit vārītas kukurūzas var nopirkt cauru gadu – apcepu sviestā un ar sāli – yummmm, labāk nekā čipši! nesen salasījām laukā un izvārījām, hihi.
Bāc. šito PIRMS pusdienām laikam nevajadzēja lasīt… 😀
Jā…par cik vedekla mana ir tatāriete, tad es iemācījos šādi lietot kukurūzu jau 8 gadi atpakaļ! un to daru joprojām, jo arī pati audzēju!!!
Krista… paldies par tik garsigo kukuruzu, ar ko cienaji mani augusta!
Sogad Londonas Farmers Markets priece ar vienreizeju kukuruzas razu, edam to tagad citigi katru svetdienu, sviests gardi pil no zodiniem!! Viena lieta, ko atklaju tirgu, ir cik svarigi kukuruzu est pec iespejas atrak no briza, kad ta novakta no lauka – katru stundu pec nopluksanas cukuri sak parversties ciete, tadel kukuruza kas svetdiena garsotu briniskigi saldi, jau otrdien sanaktu daudz cietaka un ne tik salda! Bet kurs gardedis gan kukuruzas esanu var atlikt :)…
Paldies par briniskigi iedvesmojoso blogu! Sveicieni xx