Kukurūzas vālītes

Aug 19, 2010 | Dārzeņi, Receptes | 7 comments

Viens no vienkāršākajiem un gardākajiem vasaras izskaņas ēdieniem… ja tik izdodas nopirkt tiešām labu (svaigu, tvirtu, nepāraugušu) kukurūzu!

Vielas:

Saldās kukurūzas vālītes, katram ēdājam 1-2 gabali atkarībā no izmēra
Sviests, sāls, pipari

Gatavot:

Vālītēm noloba zaļos lakstus un zīdainās pinkas, liek verdošā ūdenī un vāra 15 minūtes. Vēl karstas devīgi pārsmērē ar sviestu un apkaisa ar sāli un pipariem pēc garšas. Ņam!

Vālītes var arī apgrillēt (iepriekš novārītas), lai kļūst drusku brūnas un kraukšķīgas, kā arī cept ugunskurā iepriekš iesmērētas ar olīveļļu un rūpīgi ievīstītas folijā.

7 komentāru

  1. Maara

    bāc, es lasu un riju siekalas. tik ļoti vienkārši, bet liek iztēlei joņot. paldies 🙂

  2. dagnija

    iedvesmojos – mēģināšu!

  3. Baarbala

    Manas meitas vasaras TOP ēdiens!

  4. lisbeth

    jā, šo es gatavoju bieži kā uzkodu, jo šeit vārītas kukurūzas var nopirkt cauru gadu – apcepu sviestā un ar sāli – yummmm, labāk nekā čipši! nesen salasījām laukā un izvārījām, hihi.

  5. EmPee

    Bāc. šito PIRMS pusdienām laikam nevajadzēja lasīt… 😀

  6. lidina

    Jā…par cik vedekla mana ir tatāriete, tad es iemācījos šādi lietot kukurūzu jau 8 gadi atpakaļ! un to daru joprojām, jo arī pati audzēju!!!

  7. Laura

    Krista… paldies par tik garsigo kukuruzu, ar ko cienaji mani augusta!
    Sogad Londonas Farmers Markets priece ar vienreizeju kukuruzas razu, edam to tagad citigi katru svetdienu, sviests gardi pil no zodiniem!! Viena lieta, ko atklaju tirgu, ir cik svarigi kukuruzu est pec iespejas atrak no briza, kad ta novakta no lauka – katru stundu pec nopluksanas cukuri sak parversties ciete, tadel kukuruza kas svetdiena garsotu briniskigi saldi, jau otrdien sanaktu daudz cietaka un ne tik salda! Bet kurs gardedis gan kukuruzas esanu var atlikt :)…
    Paldies par briniskigi iedvesmojoso blogu! Sveicieni xx

Submit a Comment

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.




Ēdiena gatavošana ir dzīvības turpināšanai vitāli nepieciešama funkcija, kur prieku sniedz gan process, gan rezultāts. To var izbaudīt ar acīm, garšu, tausti, smaržu un citām maņām. Tas ir veids kā iepazīt citas kultūras. Tā ir pārsteigumu pilna radoša nodarbe, kurā dalīties ar mīļoto cilvēku. Vārdu sakot, gluži kā sekss 🙂