Laipni lūgti manā kulinārajā blogā!

Jan 22, 2010 | Pārdomas | 9 comments

Mīļie gardēži – šodien BEIDZOT atklāju savu kulināro blogu, ko esmu lolojusi kopš vasaras!

Kas te būs: sadaļā Pārdomas regulārie ieraksti, t.i. kulināras dabas piedzīvojumi tuvu un tālu. Te ieliku arī atjaunotas versijas dažām savām mīļākājām gardēžu slejām, kas kādreiz publicētas “Dienā” – tās papildinātas ar jaunu informāciju, bildēm un saitēm.

Sadaļā Receptes rodamas receptes. To avoti ir visdažādākie, kas arī atbilstoši pieminēti. Vai tad es grasos pārpublicēt svešu autoru receptes, jūs varbūt jautāsiet? Nē – jo visas receptes ir dažādās pakāpēs modificētas ar mērķi tās maksimāli vienkāršot un piemērot darbīgam un aktīvam dzīvesveidam. Šajā ziņā es cenšos tālāk attīstīt Džeimija Olivera pieeju par sarežģītu recepšu “izģērbšanu” līdz saprotamiem pamatiem, ko cilvēks, kas nav pavārs, var ar vienkāršiem instrumentiem veikli salikt kopā savā virtuvē. Šeit publicēšu gan veiksmīgākās receptes no savas pirmās samizdata pavārgrāmatas, gan laika gaitā papildināšu ar jaunām.  Apsolos ieviest arī tematisku dalījumu, lai receptēs vieglāk orientēties.

Maza piezīme par recepšu formātu: tam iedvesmas avots ir manas Kandavas omītes ar roku rakstītās kulinārās piezīmes, kuras mamma man pirms pāris gadiem svinīgi nodeva glabāšanā. Tajās izvēlētos terminus “Vielas” (sastāvdaļas) un “Gatavot” (gatavot) ar prieku esmu izmantojusi arī savās receptēs. Lūk, ieskats omītes mantojumā:

Sadaļā Vielas likšu aprakstus par dažādām, galvenokārt mūsu platuma grādos mazāk pazīstamām ēdamlietām, un kā tās lietot.

Sadaļā Iedvesmas avoti plānoju aprakstīt savas Biežāk Lietotās Pavārgrāmatas un citus avotus, kuros regulāri izmantoju. To vēl neesmu paspējusi, lūdzu piedodiet!

Krista ir īss mans kulinārais CV.

Ja būs pieprasījums, izveidošu arī sadaļu Padomi, kur dalīšos pieredzē par pavisam praktiskām lietām un viltīgiem īsceļiem, ko laika gaitā esmu atklājusi.

Ceru, ka jums būs interesanti un varbūt arī noderīgi, un ļoti priecāšos par ieteikumiem un atsauksmēm!

9 Comments

  1. Tētis

    Nu, supper! Tā tev ir labākā dāvana pašai sev un Taviem draugiem Tavā dzimšanas dieniņā 🙂

  2. Dace

    Dubultsveiciens:)

  3. Dana

    Superiigi!!!
    Lai veicas un ar nepacietiibu gaidiishu katru naakamo ierakstu, jo iipashi vegjetaaro Aazijas virtuvi 🙂
    Paldies!

  4. Krista > Danai

    Paldies par atbalstu, ņemšu vērā pieprasījumu, un uzkūdīšu arī māsu (kas dzīvo Āzijā) dot savu pienesumu tieši par Tevi interesējošo tēmu!

  5. Elina

    Hmm, skatos, ka šādi blogi pēc filmas Julie&Julia iznākšanas raujas no zemes laukā kā sēnes pēc lietus 🙂

  6. Nadie

    Krista, sveicu no sirds! Dubultīgi! 🙂 Noteikti būšu te biežs viesis un centīšos pārvarēt slinkumu un dot arī kādu pievienoto vērtību no savas puses :))
    Elīna, Kristas gardēdisms, kā arī rakstīšanas talants ir plaši pazīstams jau kopš laikiem seniem jo seniem pirms minētās filmas iznākšanas, un šī bloga kvalitāte visticamāk būs tā, kas Kristas blogu pozitīvi atšķirs no “sēnēm pēc lietus” 🙂

  7. Krista > Elīnai

    Man liekas, tas ir baigi forši, ka cilvēki aizraujas ar gatavošanu un dalās savā priekā par to – jo vairāk, jo labāk 🙂 Un prieks, ka ir filmas, kas to iedvesmo. Savu blogu gan tapināju jau krietni agrāk un receptes esmu vākusi vairāk kā 5 gadus.

  8. mamma

    Piekrītu tētim, ka Tu esi sev un arī mums ar tēti savā dzimšanas dienā pasniegusi īstu dāvanu! Man vienmēr ir paticis Tavs rakstīšanas stils un liekas, ka tas joprojām ir gan tas pats, ko var atpazīt, gan kļūst vēl foršāks.
    Bet par to gatavošanu – man laikam vajag vēl vienu dzīvi, lai kļūtu par tādu pavārmeistaru!
    Tā turpināt!

  9. Rolands

    Paldies, Krista!

    Pastēte Tev tiešām sanāk brīnišķīga, tāpat kā arī vēl daudz kas cits ( piem. paprika:))

    Šis ir pirmais rakstu gabals no jaunā datora:)

    Daudz laimes!

    Jauka dzimšanas diena:)

Submit a Comment

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *




Ēdiena gatavošana ir dzīvības turpināšanai vitāli nepieciešama funkcija, kur prieku sniedz gan process, gan rezultāts. To var izbaudīt ar acīm, garšu, tausti, smaržu un citām maņām. Tas ir veids kā iepazīt citas kultūras. Tā ir pārsteigumu pilna radoša nodarbe, kurā dalīties ar mīļoto cilvēku. Vārdu sakot, gluži kā sekss 🙂