Lieldienas nāk! Piedāvāju gardumu un padomu apkopojumu no pašmāju un starptautisko internetu dzīlēm. Priecāšos, ja noderēs un komentāros padalīsieties arī ar saviem atklājumiem. Saulainas Lieldienas!
Vislabākās (skaidrākās, konspektīvākās, uzskatāmākās) instrukcijas olu krāsošanā (Marta Ābola Kurpa)
Majonēze (no personiskā bloga). Ja netaisīsiet paši, sestdien Kalnciena ielas tirdziņā nopērciet no Gogelmogel, viņi tirgo paštaisītu, safasētu mazos trauciņos!
Lakšu jeb mežloku pesto (Linda Tellgrēna, blogs Lindas Virtuve)
Jērs, sparģeļi, zaļo zirnīšu hummuss un daudz citu gardumu (Huffington Post Taste)
Pildītas olas 10 versijās: (Saveur)
Lieldienu receptes no visas pasaules (Saveur)
Nori jeb tā saucamajās Sushi lapās ietīta ola sanāks burvīgi sūnzaļa.
Lakšu pesto sanāca diezgan stiprs, bet domāju, ka pie vārītām olām būs ļoti labs.
Man patīk krāsot dažādos tēju maisījumos – sanāķ interesanti toņi!
Mans šīgada absolūti nejaušais atklājums ir pilngraudu, gargraudu brūno (melno) rīsu vārāmais ūdens, kurš dod tumši, tumši violetas olas. Vienkārši vakariņām pirms Lieldienām gatavoju Scotti riso integrale Gran Nero rīsus, kas nopērkami Stockmann, vārāmais ūdens bija tik koncentrētā krāsā, ka noliku olu krāsošanai un rezultāts izdevās izcils!