Mākonītis

Jan 8, 2022 | Receptes, Saldie | 0 comments

Mākonītis jeb bezē rulete ir man ļoti mīļš deserts, ko pirmoreiz baudīju Jūrmalas kafejnīcā Madam Brioš. Piņķerējos ar šo recepti visu gada nogali, nu varu ar pārliecību dalīties!. Receptes iedvesma nāk no Latvijas Avīzes žurnālistes Ilzes Pētersones, kura, savukārt, iedvesmojās no Anna Panna !

 

Vielas:

Biskvītam: 4 olbaltumi, 200 g cukurs, šķipsna sāls, tējkarote citrona sulas, strīķēta tējkarote kukurūzas vai kartupeļu cietes, mandeļu šķēlītes/skaidiņas

Pildījumam: 200 g saldā krējuma, apmēram puse no 250 g Mascarpones vai cita krēmsiera paciņas, vaniļas esence vai no 1/4 pāksts izskrāpētas vaniļas sēkliņas, augļi vai ogas – vasarā zemenes vai avenes, ziemā – saldēti ķirši bez kauliņiem, ko savāra kompotā ar drusku sulas (dzērveņu, ķiršu, apelsīnu, vienalga), kam pievieno 1 tējk cietes, kas izšķīdināta nelielā daudzumā ūdens. var, protams, lietot gatavus kompotus vai grappā mērcētus augļus/ogas, ja deserts nav paredzēts bērniem

Gatavot:
Olbaltumus ar sāli saputo, lēnām pievieno cukuru. Kad jau stīvās putās, ieputo vaniļu un cieti. Vienmērīgi uzsmērē uz cepampapīra izklātai pannai, pārkaisa ar mandelēm. Cep 180 grādos uzkarsetā krāsnī 12 minūtes, tad samazina karstumu līdz 160 grādiem un cep vēl 10 minūtes. Atdzesētu gāž otrādi uz cepampapīra, noloba apakšējo papīru, pārklāj ar pupukrējuma-Mascarpones krēmu, ķiršiem vai citām ogām, sarullē no garākās malas un atdzesē ledusskapī. Pēcāk sagriež un ceļ galdā!

0 Comments

Submit a Comment

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.




Ēdiena gatavošana ir dzīvības turpināšanai vitāli nepieciešama funkcija, kur prieku sniedz gan process, gan rezultāts. To var izbaudīt ar acīm, garšu, tausti, smaržu un citām maņām. Tas ir veids kā iepazīt citas kultūras. Tā ir pārsteigumu pilna radoša nodarbe, kurā dalīties ar mīļoto cilvēku. Vārdu sakot, gluži kā sekss 🙂