Mākonītis jeb bezē rulete ir man ļoti mīļš deserts, ko pirmoreiz baudīju Jūrmalas kafejnīcā Madam Brioš. Piņķerējos ar šo recepti visu gada nogali, nu varu ar pārliecību dalīties!. Receptes iedvesma nāk no Latvijas Avīzes žurnālistes Ilzes Pētersones, kura, savukārt, iedvesmojās no Anna Panna !
Biskvītam: 4 olbaltumi, 200 g cukurs, šķipsna sāls, tējkarote citrona sulas, strīķēta tējkarote kukurūzas vai kartupeļu cietes, mandeļu šķēlītes/skaidiņas
Pildījumam: 200 g saldā krējuma, apmēram puse no 250 g Mascarpones vai cita krēmsiera paciņas, vaniļas esence vai no 1/4 pāksts izskrāpētas vaniļas sēkliņas, augļi vai ogas – vasarā zemenes vai avenes, ziemā – saldēti ķirši bez kauliņiem, ko savāra kompotā ar drusku sulas (dzērveņu, ķiršu, apelsīnu, vienalga), kam pievieno 1 tējk cietes, kas izšķīdināta nelielā daudzumā ūdens. var, protams, lietot gatavus kompotus vai grappā mērcētus augļus/ogas, ja deserts nav paredzēts bērniem
0 Comments