Gards, vienkāršs, elegants deserts! Par iedvesmu paldies draudzenei Brigitai, kura reiz Londonā mani cienāja ar apelsīniem, apkaisītiem ar cukuru saberztu piparmētru (vai tā tomēr bija kinza?)
Vielas:
svaigs mango (katram ēdājam puse, ja augļi ir vidēji lieli)
sauja svaigu piparmētru lapu
ēdamkarote gaišbrūnā cukura
malts kanēlis
Gatavot:
Mango nomizo un sagriež gabalos. Es to parasti daru tā: nomizoju vienu pusi un krusteniski iegriežu līdz plakanajam kaulam:
tad nogriežu platu šķēli ar gabaliņiem.
Piparmētru lapas kopā ar cukuru piestā vai bļodiņā labi saberž, līdz veidojas smaržīgs “piparmētru cukurs”. Mango gabaliņus liek servējamā trauciņā, pārber pāri piparmētru cukuru un mazu škipsniņu kanēļa.
Jau kādu laiku klusiņām sekoju līdzi šim aizraujošajam emuāram. Izmēģinu jaunas receptes un papildinu savējās. Brīnišķīga ideja iedvesmot latviešu tautu jaunām un gaumīgām sajūtām. Paldies, Krista!
Mūsu pusē ar piparmētrām bauda ne tikai mango (kuru sezona tieši šobrīd tā pa īstam sākas), bet arī ananasus un zemenes. Iesaku pamēģināt – ir ļoooti labi.
Sveicināta, Krista, vai Jūs varētu lūdzu atsūtīt kādus savus kontaktus uz adresi info@epadomi.lv. Dikti patīk Jūsu receptes un vēlējāmies noskaidrot, vai iespējams šo to pārpublicēt mūsu portāla http://www.epadomi.lv , protams, ar atsauci.
Ac, Agrita
Šodien ēdu brokastīs Tevis gatavoto Sicīlijas citronu vaniļas marmalādi, ko Pauls sen sen vinnēja kaut kādā twitera konkursā. Dievīga, un vēl arvien nekas slikts tai nav noticis. Tu negribētu ielikt šeit to recepti?
Man prieks, ka Tev garšoja 🙂 Atzīšos, ka nevaru šobrīd ar pilnu pārliecību piedāvāt recepti, jo toreiz laikam pieliku par maz cukura un rezultātā dabūju vārīt otrreiz ar papildus cukuru… apsolos ielikt recepti, kad būs lielāka pārliecība par rezultātu!