Biju nopirkusi negausīgi daudz mango… šis arī ir brīnišķīgs un ļoti vienkāršs deserts, turklāt gaužām liess 🙂
Vielas:
3 gatavi (mīksti) mango, kopā apmēram 1 kg mīkstuma
1 citrona sula
200 ml cukura
pusīkšķa izmēra ingvera gabals
Gatavot:
Ingveru nomizo un sagriež šķēlēs. Citrona sulai pielej karstu ūdeni tā, lai kopā sanāk 200 ml šķidruma, to kopā ar cukuru un ingveru uzkarsē, kamēr cukurs izšķīst, un atdzesē. Ingvera gabalus izķeksē laukā un izmet.
Mango nomizo, mīkstumu nogriež no kaula un sablenderē kopā ar atdzesēto sīrupu. Lej lēzenā traukā un liek saldētavā, 3 reizes pa stundai ar putuslotiņu samaisa.
Sorbets vienmēr sanāk graudaināks kā saldējums, jo ir daudz liesāks. Nevajadzētu skumt par kraukšķīgajiem ledus kristāliņiem, garša vienalga būs debešķīga – to es jums apsolu!
tā citrona sula baida, jo pēdējo reiz` piešāvu par daudz uz tādu pašu ogu/augļu daudzumu, un ciemiņi šķobīja sejas; bet izlīdzināju situāciju ar saldiem cepumiem – bija OK.
Nu tad neliec citrona sulu, vienalga sanāks gardi!
200g cukura! Es tik daudz neapēdu 3 mēnešos… Tu nevari ieteikt kādu jēdzīgu saldinātāju?
200 MILILITRI cukura nevis grami!!! Doma ir lietot cukuru un šķidrumu vienādās apjoma mērvienībās, tā šajā gadījumā man personīgi ir ērtāk izmērīt. Ar šādu cukura daudzumu nemaz necik ļoti saldi nesanāk, bet jebkurā gadījumā vari likt vēl mazāk cukura. Varbūt var provēt daļēji ar medu, bet ar to man pašai nav pieredzes 🙂
Arī es vakar nopirku “negausīgi daudz mango”, jo aptaustot tos Rimi stendā biju pārsteigts, ka atšķirībā no citiem augļiem tie ir mīksti un sulīgi. (Nosaukumam bija pievienots vārds – “nogatavināti”, dabisku sajūtu neradīja, bet nu…labāk nekā pavisam cieti un zaļi).
Pilnīgi nejauši arī Tu raksti par mango…
Tagag prātoju vai ēst mango dzīvā veidā vai mēģināt uztaisīt kādu saldētu saldumu. Hmmm… pagaidām šķiet palikšu pie dzīvu mango ēšanas – nav jau vairs vasara, kad saldējumu daudz gribas)
var likt glukozi
Liels paldies! 🙂 Sanāca lieliski.