Kalnciema ielas tirdziņā ieguvu skaistu, lielu Sidrabjēra ribu gabalu, ko samarinēju un uzgrillēju par godu Māmiņu dienai.
Marināde ir visai tradicionāla – olīveļļa, rozmarīns, ķiploks utt., bet tur ir klāt arī anšovi, kas mistiski izkūst un piedod īpašu, bet neuzminamu, neuzmācīgu fonu. Ļoti garšīgi!
Vielas:
Vesels jēra ribu gabals, apmēram 1 kg smags
Marinādei:
neliela sauja no zariņiem nobraucītas rozmarīna lapiņu
neliela buntīte kinzas (lapas ar visiem kātiem)
tējkarote koriandra sēklu
4 nomizotas ķiploka daivas
4 anšovu filejas
drusku rupjais sāls un drupināti pipari (var ņemt arī parastos maltos)
olīveļļa
Gatavot:
Marinādei visas sastāvdaļas, izņemot olīveļļu, saberž kopā – vai nu piestā ar miezeri, vai vienkārši rupji sakapā un samaisa/saspaida ar karoti bļodiņā. Beigās pielej drusku olīveļļas (kādus 1o0 ml, bet to nu gan es precīzi nemēru), samaisa, un ar šo maisījumu vienmērīgi ierīvē jēra gabalu. Atstāj istabas temperatūrā uz pāris stundām marinēties, pa vidu apgrozot, vai pa nakti ledusskapī – tad gan būtu jāizņem ārā laicīgi pirms cepšanas, lai gaļa nav auksta.
Pirms likt uz grila, notecina nost marinādi un cep no abām pusēm zem vāka samērā lielā (250-275 grādu, ja grilam ir termometrs) karstumā līdz vēlamajai izcepuma pakāpei – kopā apmēram 12 minūtes, tad resnākajā galā gaļa vēl sārta. Griež atbilstoši ribiņām.
Bija riktīgi garšīgas, īpaši piedzerot klāt aukstu baltvīnu.
Mmm… tā vien gribas uzdot jautājumu – kas var būt labāks par šo?! 🙂
12 min??? braai with a built-in microwave or?
I’ll give it a go tomorrow and let you know 🙂
Es līdzīgā marinādē gatavoju cepeškrāsnī, bet tā kā drusku apdega. Uz grilpannas uz plīts jau bija labāk, bet vispār Sidrabjērs ir lieta!! Man tieši vienas ribas ledusskapī gaida 🙂
šis stāv rindā, kad būs apēsts tas, kas jau sagatvots no šī portāla:)
Bet kas ir domāts ar to vāku uz grilla? tipa tāds vāks, kāds ir mangaļa tipa dārza griliem? jo uz tāda plīts virsmas grila nevaru īsti iedomāties, kā var uzlikt vāku… būs par mazu temperatūra bez vāka, vai ne?
Nu, man ir grills ar vāku, un tad arī ronas tas karstums, kas šādiem cepešiem nepieciešams (gandrīz kā krāsnī). Nav pieredze ar plītsvirsmas griliem…
Vai pec shis receptes var gatavot ari cepeshkrasni?
Tagad Sidrabjērs gaļiņas var nopirkt arī t/c Rīga Plaza Mūkusalas ielā 71, veikalā Sidrabi.