Melleņu, laimu un kokospiena saldējums

Jūl 6, 2010 | Receptes, Saldējumi

Ar šo recepti mani uz saldējuma gatavošanu piecus gadus atpakaļ pavedināja toreizējā kolēģe Nellija. Atpakaļceļa vairs nav!

Vielas (drusku vairāk kā litram saldējuma):

2 laimi
200 g cukura
250 g meža mellenes (var ņemt arī saldētas)
apmēram 300 g kokospiena (apmēram 1 bundža)
apmēram 200 ml saldā krējuma

NB! proporcijas šim saldējumam var variēt pēc patikšanas, tās galīgi nav akmenī iecirstas un neietekmē rezultātu

Gatavot:

Ja jums nav saldējuma mašīnas, iepriekšējā dienā/vakarā ielieciet saldētavā lēzenu trauku, kurā saldēsiet gatavo produktu – tas veicinās labāku sasalšanu, saldētavai nebūs jātērē spēks, dzesējot trauku, kurš jau būs auksts!

No 1 laima uz smalkas rīves norīvē miziņu, no abiem izspiež sulu. Laima sulu kopā ar miziņu un cukuru nelielā katliņā karsē uz lēnas uguns, līdz cukurs izkūst. Pievieno mellenes, samaisa un vāra pāris minūtes, līdz mellenes sāk izjukt. Atdzesē.

Saldo krējumu saputo mīkstās putās. Atdzisušajam melleņu sīrupam pielej kokospienu, samaisa, tad skaisti violetajā ķausī iemaisa putukrējumu un kārtīgi izcilā.

Lej atdzesētajā traukā un liek saldētavā. Pēc apmēram pusstundas ar putuslotiņu kārtīgi samaisa, atkārto vēl 2 reizes pa stundai. Pasniedz, pārkaisītu ar mellenēm. Ja jums ir saldējuma mašīna, tad lieciet saldējumu tur un aizmirstiet par maisīšanu.

Šis saldējums ir izteikti spirdzinošs, nevis salds, tāpēc tas vairāk garšo pieaugušajiem nekā bērniem. To, protams, var mainīt, palielinot cukura daudzumu.

Receptes oriģināls nāk no 2005. gada žurnāla “Labu Apetīti!”, esmu tam drusku pamainījusi proporcijas un palielinājusi apjomu.




Ēdiena gatavošana ir dzīvības turpināšanai vitāli nepieciešama funkcija, kur prieku sniedz gan process, gan rezultāts. To var izbaudīt ar acīm, garšu, tausti, smaržu un citām maņām. Tas ir veids kā iepazīt citas kultūras. Tā ir pārsteigumu pilna radoša nodarbe, kurā dalīties ar mīļoto cilvēku. Vārdu sakot, gluži kā sekss 🙂


Jaunākie komentāri