Mini siera kūciņas

Dec 4, 2010 | Kūkas, Receptes

Šīs mazulītes ir veiklāk izcept nekā vienu riktīgu lielu kūku un porciju izmērs padara tās par viegli “administrējamu” desertu. Bildē esmu tās salikusi kopā ar līdzīga izmēra trauciņos izceptiem šokolādes pudiņiem. Doma bija, ka katrs viesis var izvēlēties, kuru desertu uzkost, bet labi vien bija, ka no katra bija pa divi un draugiem nebija jāmokās!

Vielas:

200 g paka Philadelphia krēmsiera vai 250 g paka ricottas siera
200 g skāba krējuma vai 10% grieķu  jogurta (speciāls biezs bezpiedevu jogurts, ko esmu manījusi SKY un Stockmann)
5 ēdamkarotes cukurs
2 olas

sviests trauciņu iesmērēšanai

pēc vēlēšanās var piešaut drusku rīvētu citrona miziņu un sulu, vai no vaniļas pāksts izskrāpētas sēkliņas

pasniegšanai – svaigi vai saldēti augļi vai ogas, piemēram, sablenderētas saldētas zemenes ar cukuru

Gatavot:

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 170 grādiem. Cepamtrauciņus (šī recepte aizpilda sešus apmēram 100 ml tilpuma ramkinus vai četrus 150 ml) izsmērē ar sviestu.

Ar elektrisko mikseri saputo sieru un krējumu vai jogurtu, pa vienai ieputo olas, pievieno cukuru un pārējās garšvielas, ja tādas izvēlaties likt klāt. Uzmanīgi lej trauciņos, nepielejot līdz pašai augšai pilnus, un liek krāsnī uz apmēram pusstundu. Cepoties kūciņas sparīgi pacelsies virs trauciņiem, bet, kad izņemsiet no krāsns, sašļuks atpakaļ, vidū izveidojot dobīti. Šajā dobītē īsi pirms pasniegšanas es iesaku ieliet karoti blenderētas ogas vai ogu mērces vai kādas labas, sarkanas zaptes. Pasniedz atdzisušas.

Receptes ideju smēlos The Stonesoup blogā.




Ēdiena gatavošana ir dzīvības turpināšanai vitāli nepieciešama funkcija, kur prieku sniedz gan process, gan rezultāts. To var izbaudīt ar acīm, garšu, tausti, smaržu un citām maņām. Tas ir veids kā iepazīt citas kultūras. Tā ir pārsteigumu pilna radoša nodarbe, kurā dalīties ar mīļoto cilvēku. Vārdu sakot, gluži kā sekss 🙂


Jaunākie komentāri