Mūzijs

Mar 28, 2015 | Dzērieni, Receptes, Šis un tas | 4 comments

Elza tā sauc smūzijus jeb smūtijus jeb kā nu pieņemts dēvēt augļu un sulu sablenderējumus. Te tiešām recepte nav nepieciešama, piedāvāju savu “nereceptes” versiju iedvesmai, ja nu jums noder pavasari gaidot un domājot, kā iztērēt pēdējās ziemai sasaldētās ogas. Priekā!

P1030915

Vielas, jebkādā kombinācijā pēc gaumes un iespējām:

viens vai vairāki banāni

svaigi spiesta apelsīnu sula, kļavu sulas vai kokospiens

mango
ananāss
zemenes, mellenes vai citas ogas (labi der saldētas, tieši no saldētavas vai tādas, kas agrāk vai iepriekšējā vakarā pārliktas ledusskapī un sasulojušās)

rīvēts ingvers, kļavu sīrups vai citas garšas vielas

Gatavot:

Mani galvenie mūziju veidošanas principi ir sekojoši: gandrīz vienmēr sāku ar banānu, kas dod apjomu un kura garša sader kopā ar gandrīz jebko. Tad izvēlos kādu šķidrumu, lai sanāk dzēriens nevis deserts – parasti svaigu apelsīnu sulu (sarkanā ir ellīgi laba) un vēl kādu vienu augli vai ogas, kas nu ir mājās. Veiksmīgas kombinācijas ir banāns-apelsīnu sula-zemenes, banāns-mango-apelsīnu sula-ingvers, mango-zemenes-apelsīnu sula, banāns-mellenes-kļavu sulas, banāns-mango-kokospiens, ananānss-kokospiens-mellenes utt.utjpr. Piena produktus parasti klāt nelieku. Visu krāmē konusveida blenderī un kuļ, kamēr viendabīga konsistence.

Priecāšos, ja komentāros padalīsieties arī ar savām mūziju versijām, piemēram zaļajiem kokteiļiem, kas nav mana specialitāte 🙂

4 komentāru

  1. m!

    Best milkšeiks – saldētas skābās ogas upenes, dzērvenes, smilšēkšķi + piens + drusku cukurs (var arī bez cukura ja ir tāda velme). Saldās ogas nesanāk garšīgi. Es tikai melenes vēl lieku!

  2. Līga

    Pārbaudīta vērtība rīta cēlienam jeb
    – 2 banāni
    – 1 mango (šeit var arī izmantot jebkādu saldo augli vai ogas)
    – 1/2 – 1 galva (atkarīgs no lieluma) romiešu salāti (vai kādi citi tumši zaļie salāti)
    – 250 ml ūdens (vai kokosriekstu ūdens)

    * var pievienot
    + sauju svaigas piparmētras
    + ēdamkaroti čia sēklas

  3. Ance

    Paldies par iedvesmu!
    Mums vakar tapa gards ‘kokletītis’ (tā mans puika nosauca kokteilīti) no pāris ļoooti gataviem banāniem, saldētām zemenēm un bērzu sulas.
    Iesaku pamēģināt arī šādu versiju:
    sablendē saldētas ogas ar gatavu banānu un nedaudz piena (noteikti izcili derētu arī kokospiens) – jāskatās, lai nav par šķidru – sanāk saldējums! Tādā labi pakusuša saldējuma konsistencē. ļoti garšīgs un veselīgs, jo nav jāpievieno saldinātājs – banāns dod pietiekamu saldumu un turklāt to krēmīgo konsistenci.
    Vēl vienkāršāks veids ir šāds:
    sablendē pirms tam gabalos sasaldētu pārgatavojušos banānu – viss, neko citu klāt neliek – fantastisks saldējums! Pamēģiniet!

  4. Ingrīda

    Es tomēr lieku piena produktus – bezgaršas dzeramo Lakto. Dod cerību, ka kādas labās baktērijas arī tiks no šī “ēdiena”. Garšo arī bērnam.

Submit a Comment

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.




Ēdiena gatavošana ir dzīvības turpināšanai vitāli nepieciešama funkcija, kur prieku sniedz gan process, gan rezultāts. To var izbaudīt ar acīm, garšu, tausti, smaržu un citām maņām. Tas ir veids kā iepazīt citas kultūras. Tā ir pārsteigumu pilna radoša nodarbe, kurā dalīties ar mīļoto cilvēku. Vārdu sakot, gluži kā sekss 🙂