Par tirgu, politiku un uzticību

Pirmdien intervijā Latvijas Radio Krustpunktos žurnālists Aidis Tomsons man daudz vaicāja par aktuālo situāciju apvienībā Attīstībai/PAR!, kad ministrs Pūce tikko bija atkāpies sakarā ar nelikumīgi lietotu caurlaidi auto un meliem, kā arī jaunākajiem Māra Mičerevska apgalvojumiem par nelikumīgi saņemtiem un partijai Latvijas Attīstībai nodotiem ziedojumiem no trešajām personām. Tomsonu interesēja, kā es varot saviem partneriem tagad uzticēties, ja reiz viņi ir melojuši.
read more…

Ķirbju kanēļmaizītes

Šai receptei uzdūros, klejojot pa Lindas Mazures blogu, un man uzreiz degunā iesitās silta kanēļa smarža. Savulaik pāris reizes cepu “parastas” kanēļmaizītes, kur galvenais īsceļš bija raudzēšana pa nakti, lai brīvdienu rītā tik vien darāmā, kā laicīgi izvilkt tās no ledusskapja un iešaut krāsnī. Piedāvāju jums Lindas recepti savā redakcijā ar autores laipnu atļauju. Esmu to kopš sākotnējās publicēšanas 2015.g. drusku uzlabojusi!

P1050093 read more…

Rabarberu mufini

Rabarberu laiks pamudināja mani izdomāt šo versiju iepriekš publicētajai mufinu receptei – sanāca IZCILI, noteikti izmēģiniet! Tikko recepti drusku atjaunoju, par centimetru novienkāršojot (oriģinālie samēri publicēti iekavās, ja nu kādam ikurāt tieši vecā recepte cieši pie sirds pieaugusi).

read more…

Hot cross buns jeb brīvdienu brokastu bulciņas

Tradīcija Lielajā piektdienā cept bagātinātas rauga mīklas bulciņas ar rozīnēm iekšā un krustu virsū nāk no Anglijas. Es tās cepu vairākus gadus pēc meitas pieprasījuma, jo viņai ļoti patīk populārā bērnu dziesmiņa Hot Cross Buns. Sāku ar Džeimija Olivera un Naidželas Losones receptēm, līdz izveidoju savējo, par pamatu ņemot puskilo miltu. Parasti mīklu taisu vakarā un pa nakti lieku rūgt ledusskapī, lai nākošajā rītā manai ģimenei brokastīs ir siltas maizītes!

read more…

Vistas buljons

“Vāru vāru bulināru” skaitīja Elza, kad bija maziņa. Man šķiet, ka visu pagājušo ziemu un daļu pavasara pavadīju slimojot, auklējot slimniekus un vārot buljonu.

Sestdienišķā zupa Stockpotā

read more…

Andra. Salvija. Man sāp

Es ar Andru Neiburgu iepazinos caur šo blogu. Viņa bieži rakstīja komentārus, es atbildēju, un viena tāda sarakste beidzās ar to, ka es Andru ielūdzu ciemos, lai uzdāvinātu viņai salvijas pušķi no sava dārza, jo viņa man prasīja, kur es to Rīgā dabūju.

sniegpulkstenīši Andrai. manā dārzā uzplauka par vēlu

read more…

Kāpēc kandidēju uz Saeimu un ko gribu tur izdarīt*

Kopš runājos ar radiem un paziņām par domu kandidēt uz Saeimu, esmu daudz dzirdējusi jautājumus “kāpēc tev tas ir vajadzīgs?”, “ko tu gribi dabūt?” un “traka esi, kāpēc tu gribi sev to nodarīt?”. Šie jautājumi daudz liecina par mūsu mežonīgo politisko kultūru. Nu mans vārds ir nodrukāts vēlēšanu zīmēs un es gribu pastāstīt, ko centīšos panākt Saeimā, ja mani ievēlēs.


read more…




Ēdiena gatavošana ir dzīvības turpināšanai vitāli nepieciešama funkcija, kur prieku sniedz gan process, gan rezultāts. To var izbaudīt ar acīm, garšu, tausti, smaržu un citām maņām. Tas ir veids kā iepazīt citas kultūras. Tā ir pārsteigumu pilna radoša nodarbe, kurā dalīties ar mīļoto cilvēku. Vārdu sakot, gluži kā sekss 🙂