Vistas buljons

“Vāru vāru bulināru” skaitīja Elza, kad bija maziņa. Man šķiet, ka visu pagājušo ziemu un daļu pavasara pavadīju slimojot, auklējot slimniekus un vārot buljonu.

Sestdienišķā zupa Stockpotā

read more…

Andra. Salvija. Man sāp

Es ar Andru Neiburgu iepazinos caur šo blogu. Viņa bieži rakstīja komentārus, es atbildēju, un viena tāda sarakste beidzās ar to, ka es Andru ielūdzu ciemos, lai uzdāvinātu viņai salvijas pušķi no sava dārza, jo viņa man prasīja, kur es to Rīgā dabūju.

sniegpulkstenīši Andrai. manā dārzā uzplauka par vēlu

read more…

Kāpēc kandidēju uz Saeimu un ko gribu tur izdarīt*

Kopš runājos ar radiem un paziņām par domu kandidēt uz Saeimu, esmu daudz dzirdējusi jautājumus “kāpēc tev tas ir vajadzīgs?”, “ko tu gribi dabūt?” un “traka esi, kāpēc tu gribi sev to nodarīt?”. Šie jautājumi daudz liecina par mūsu mežonīgo politisko kultūru. Nu mans vārds ir nodrukāts vēlēšanu zīmēs un es gribu pastāstīt, ko centīšos panākt Saeimā, ja mani ievēlēs.


read more…

Fetas siera un dārzeņu sacepums

Par recepti paldies Rutai – viņa ar to mani cienāja, kad ciemojos Burkānciemā, un es jau nākošajā vakarā pēc atgriešanās mājās to uztaisīju. Noteikti varat ņemt arī “parastu” fetu, bet pie Rutas un Stefena var nopirkt lielāku gabalu, ko viegli piegriezt atbilstoši trauka izmēram.

read more…

Ciemos pie kazām

Pašā vasaras karsonī aizbēgu no pilsētas uz Vidzemes pļavām netālu no Ļaudonas, kur Ruta un Stefens kopj vairāk nekā simts kazu. Viņi taisa gardāko kazas sieru Latvijā, ko paši ik sestdienu tirgo Kalnciema tirdziņā.

read more…

Gazpačo

Pārtaisīju savu aukstās tomātu zupas recepti, jo vairs nevar nopirkt garšīgo Mežvidu tomātu sulu – nu jāblenderē pašiem! Zupa sanāk spirdzinoša, veldzējoša un teju vienīgais ēdiens, ko gribas ēst vasaras svelmē.

P1040488

read more…

Mans Dziesmusvētku stāsts

Lai arī pagājuši 28 gadi kopš pēdējiem Dziesmusvētkiem, kuros piedalījos dejotāja lomā, man vēl aizvien ir dīvaina sajūta, sēžot skatītāju tribīnēs. Jo svētkos taču jādejo, nevis jāskatās, kā to dara citi! Katru reizi, kad dzirdu Audēju vai Gatves dejas mūziku, man kaklā sakāpj smeldzīgs kamols, atceroties tā laika emocijas – tik spēcīgs un neaizmirstams ir Dziesmusvētku saviļņojums. Šodien pirmo reizi skatījos svētku gājienu kopā ar savu meitu un skaidroju Elzai, kas tas ir – Dziesmusvētki. read more…




Ēdiena gatavošana ir dzīvības turpināšanai vitāli nepieciešama funkcija, kur prieku sniedz gan process, gan rezultāts. To var izbaudīt ar acīm, garšu, tausti, smaržu un citām maņām. Tas ir veids kā iepazīt citas kultūras. Tā ir pārsteigumu pilna radoša nodarbe, kurā dalīties ar mīļoto cilvēku. Vārdu sakot, gluži kā sekss 🙂