Mākonītis

Mākonītis jeb bezē rulete ir man ļoti mīļš deserts, ko pirmoreiz baudīju Jūrmalas kafejnīcā Madam Brioš. Piņķerējos ar šo recepti visu gada nogali, nu varu ar pārliecību dalīties!. Receptes iedvesma nāk no Latvijas Avīzes žurnālistes Ilzes Pētersones, kura, savukārt, iedvesmojās no Anna Panna !

 

read more…

Mīts par zaļo Latviju un kā to īstenot IRL?

Foto: Latvijas Banka

Drusku izvērsta manas uzrunas versija Latvijas Bankas konferencē “Ilgtspējīga ekonomika pārmaiņu laikos“, diskusijā kopā ar Latvijas bankas ilgtspējas virziena vadītāju Edvardu Kušneru, Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāju Zani Petri (kas mums pievienojās virtuāli), Latvijas Bankas padomes locekli Andri Vilku un Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padomes locekli Kristīni Černaju-Mežmali. read more…

Arion Vulgaris

Arion Vulgaris, aka Spānijas kailgliemezis, ir katra dārznieka lielākais murgs. Es zināju, ka viņi ir Pārdaugavā (konkrēti – Āgenskalnā, Bieriņos un Mārupē), un ar šausmām gaidīju, kad ieraudzīšu tos arī savā dārzā. Tas notika jūlijā. Pastāstīšu jums par savu cīņu, kas aizņēma lielāko daļu no laika, spēka un citiem maniem resursiem – ja nu kādam noder!

read more…

Cepti grieķu salāti

Šī recepte ir mashup no sacepuma, ko reiz baudīju pie draugiem Rutas un Stefana Burkānciemā (viņi taisa un tirgo kazas, govspiena u.c. dievīgus sierus), grieķu salātiem un pildītajiem pipariem. Taisīju tos kā piedevu iedomātām grilballītēm, ko kādreiz pavisam drīz atkal rīkošu!

drusku izēsts cepto grieķu salātu trauks

read more…

Skābmaize!

Ilgi gaidīju skābmaizes sprādzienu Latvijā. Vairākus gadus mazi sprakšķi skanēja no dažādām virtuvēm, kur galvenokārt eksperimentēja amatieri un savu maizi kā lielu dārgumu dalīja draugiem. Covid-19 pandēmija un tai sekojošā ilgā mājsēde bija izšķirošais grūdiens, un nu ar prieku un pārliecību var teikt: skābmaize (angliski sourdough) ir klāt! To var nopirkt labās beķerejās, tirgū un pasūtīt tiešsaistē!


read more…

Kā šo dīvaino laiku pārlaiž pavāri, kad restorānos klātienē barot nedrīkst?

Nesen klausījos Pavāru kluba kopsapulci, kas notika tiešsaistē. Biju jau sagatavojusies uz bēdu un beigu stāstiem šai nozarei, ko Covid-19 ierobežošanas nolūkos noteiktie valdības ierobežojumi skāra ļoti smagi, bet tapu pārsteigta. Pavāru klubs Svetlanas Riškovas vadībā aktīvi rosās, pirms ierobežojumiem darījuši visādas interesantas lietas (tajā skaitā rīkojuši/piedalījušies starptautiskos konkursos, organizējuši pasākumus kopā ar skolu un bērnudārzu pavāriem), kaļ plānus nākotnei un pavāri ir optimistiski un pielāgojušies situācijai, kad restorānos ēst nedrīkst, bet cilvēki vēlaizvien ir izsalkuši. read more…

Ārpolitikas debates Saeimā 2021

Vakar Saeimā norisa kārtējās gadskārtējās ārpolitikas debates, ko ievadīja Ārlietu ministra Edgara Rinkēviča uzruna. Debatēs runāja daudz (vismaz ceturtdaļa) deputātu, arī es, jo strādāju Ārlietu komisijā un man bija, ko teikt. Publicēju arī šeit savu runu, jo ne visi mani draugi, draudzenes un vēlētāji ir Facebook vai citos sociālajos tīklos, kur esmu to publicējusi.

read more…




Ēdiena gatavošana ir dzīvības turpināšanai vitāli nepieciešama funkcija, kur prieku sniedz gan process, gan rezultāts. To var izbaudīt ar acīm, garšu, tausti, smaržu un citām maņām. Tas ir veids kā iepazīt citas kultūras. Tā ir pārsteigumu pilna radoša nodarbe, kurā dalīties ar mīļoto cilvēku. Vārdu sakot, gluži kā sekss 🙂