Nejauši lielveikalā uzgāju plūškoka sīrupu (angliski elder vai elderflower) un domājot, ko ar to darīt, atradu šo jauko martini recepti:
Vielas (2 martini glāžu piepildīšanai. daļa=50 ml)
2 daļas džina
1 daļa plūškoka sīrupa
1 daļa sausā Martini
1 laima sula + drusku miziņa noformēšanai
Gatavot:
Visu salej šeikerī ar ledu, labi sapurina un lej martini glāzēs. Noformē ar laima miziņas skruļļiem, ko visērtāk nogriezt ar speciālu zesteri, kas redzams bildē.
Priekā!
Jā, zesteris labs, ar to labi arī citronu skrāpēt. nez, kur tādu var iegādāt?
Esmu milzīga “Gemoss” fane – tas ir veikals/noliktava, kas apkalpo gk viesnīcas un restorānus, un tur var atrast gan visas vajadzīgās gan arī visneiedomājamākās lietas kulinārām nodarbēm – sākot ar traukiem beidzot ar kūku formām, garšvielām, nažiem, pannām, liesmu metējiem u.c. Lietas ir kvalitatīvas, izturīgas un par ļoti labām cenām. Ja kaut kur Rīgā ir zesteris, tā būtu īstā vieta. Gemosu meklēt pie Mūkusalas apļa, jābrauc iekšā pa vārtiem starp Maximas autostāvvietu un Statoil.
Ui, kā sakārojās to “Gemoss” apskatīt – viņi apkalpo arī mazumtirdzniecības klientus?
Jā protams, es jau arī neesmu nekāds vairumtirgotājs 🙂 Vislabāk turp doties sestdienu priekšpusdienās, jo tad kā reizi tur biznesa klienti nedrūzmējas, var visu labi izpētīt. Svētdienās Gemoss nestrādā, sestdienās vaļā līdz kādiem 3 vai 4, neatceros precīzi. ĻOTI iesaku šo veikalu, tā ir īsta gardēžu un pavāru paradīze, kur var pavadīt stundu – divas. Pārdevēji tur neuzmācīgi, bet izpalīdzīgi un zinoši.
Paldies, Krista!
Superīgs blogs 🙂 Vēl neko konkrētu precīzi no Tavām receptēm neesmu pagatavojusi, bet ir tīrā bauda palasīt sakarīgas receptes.
Raksti tik vēl 😉
Manuprāt, šo zesteri es nopirku kaut kādā banālā RIMI. Vēl laba vieta iepirkt visādus interesantus virtuves niekus ir Stockmann. Taču ar šo es negribu mazināt entuziasmu par Gemoss atklāšanu – tas ir veikals, kas var uz visiem laikiem likt mainīt virtuves daiktu pirkšanas paradumus, īsta Mekka gardēšanas faniem!