Rabarberu mufini

Mai 20, 2020 | Kūkas, Receptes

Rabarberu laiks pamudināja mani izdomāt šo versiju iepriekš publicētajai mufinu receptei – sanāca IZCILI, noteikti izmēģiniet! Tikko recepti drusku atjaunoju, par centimetru novienkāršojot (oriģinālie samēri publicēti iekavās, ja nu kādam ikurāt tieši vecā recepte cieši pie sirds pieaugusi).

Vielas 12 mufiniem:

300 g milti (parastie kviešu vai pilngraudu, vai kombinācijā)
2 tējkarotes cepamais pulveris
1 (2) tējkarotes kanēlis
naža gals sāls
3 (4) olas
150 (160) ml neitrāla augu eļļa (es lietoju vīnogu kauliņu)
250 (300) g gaišbrūnais cukurs
300-350 (400) g nomizoti, sakapāti rabarberi

pēc vēlēšanās – pa saujai (100 g) sakapāti pekanrieksti vai valrieksti, un/vai ūdenī vai apelsīnu sulā izmērcētas rozīnes vai kādas citas saldas, žāvētas ogas, piemēram ķirši

no 1 apelsīna ar smalku rīvīti norīvēta miziņa (bez tās var arī iztikt, ja nav pie rokas apelsīns)
ja ir dabonami – pāris cukurota ingvera sīrupā gabaliņi, sīki sakapāti (šādu ingveru var nopirkt burciņās kā kompotu, piemēram, Biotēkā) vai pustējkarote ingvera pulvera
pustējkarote kardamona (to es piedomāju klāt vēlāk, var iztikt bez, ja nav pie rokas)

pēc vēlēšanās – ēdamkarote brūnā cukura, sajaukta ar naža galu kanēļa pārkaisīšanai, vai drumstalas no šīs mufinu receptes


Gatavot
:

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem, mufinu pannu izklāj ar papīra oderītēm. Mīklas apjoms ar jaunākajiem sastāvdaļu mēriem (tiem, kas nav iekavās) labi piepilda divpadsmit 100 ml tilpuma mufinu formītes.

Lielā bļodā labi saputo olas ar cukuru. Iemaisa eļļu, rabarberus, tad riekstus/rozīnes, ingveru un miziņu, visubeidzot iesijā miltus kopā ar sāli, cepamo pulveri un citām sausajām garšas vielām. Visu veikli izcilā un ar karoti krauj formītēs – var droši likt pilnas līdz malām, mīkla smuki uzcelsies, bet pāri nepārplūdīs. Ja ir vēlēšanās, pirms šaušanas krāsnī var parkaisīt ar drumstalām vai vienkārši brūno cukuru, kas sajaukts ar drusku kanēli. Vai galīgi neko – manā pēdējā bildē mufini ir pavisam pliku galvu, bet tāpēc garšo ne par matu sliktāk. Cep 40 minūtes.




Ēdiena gatavošana ir dzīvības turpināšanai vitāli nepieciešama funkcija, kur prieku sniedz gan process, gan rezultāts. To var izbaudīt ar acīm, garšu, tausti, smaržu un citām maņām. Tas ir veids kā iepazīt citas kultūras. Tā ir pārsteigumu pilna radoša nodarbe, kurā dalīties ar mīļoto cilvēku. Vārdu sakot, gluži kā sekss 🙂


Jaunākie komentāri