Rabarberu receptes

Mai 24, 2014 | Pārdomas

Kamēr rabarberu laiks vēl pašā plaukumā, re kur manu un citu avotu recepšu apkopojums – lai jums nav jārokas bloga dzīlēs! Uzrakstīju arī dažas improvizācijas idejas.

Rabarberi labi sader kopā ar zemenēm, apelsīniem un ingveru. To labi zināt, lai vieglāk improvizēt, kad negribas visu smalki svērt un mērīt. Es bieži daru tā: nomizoju un sagriežu rabarberus, pārberu ar cukuru un atstāju kādu laiku, lai sāk suloties. Tad savāru mīkstus (5-10 minūtes) vai nu pielejot drusku ūdeni, vai svaigu apelsīnu sulu. Var pielikt klāt pāris biezas ingvera šķēles, ko pēcāk izķeksēt laukā. Savārījums var būt par pamatu limonādei (atšķaidiet ar dzirkstošu minerālūdeni), vai debesmannā, vai sablenderēts un samaisīts ar saputotu krējumu (un krēmsiera karoti, ja ir) kļūt par desertu vai saldējumu uz kociņa, vai kopā ar svaigām zemenēm un jogurtu pārvērsties par smūziju. Rabarberu kompotu, kur kāti ir sagriezti lielākos gabalos un nav izjukuši, var pasniegt ar Mascarpones-putukrējuma krēmu. Kalnciema ielas tirdziņā restorāns “Vincents” piedāvā rabarberu Pavlovas – milzu bezē ligzdas ar putukrējumu un rabarberu mērci.

Rabarberus kopā ar zemenēm var cept krāsnī zem drumstalu segas, vai, ja vēlaties ieguldīt vairāk laika, iecept pīrāgā.

Šie rabarberu mufini ir vienkārši un gaužām dievīgi – biju par tiem aizmirsusi, līdz man Tviterī kāda jauka persona laipni atgādināja ar brīnišķīgu atsauksmi.

Portālā “Četras sezonas” atradu šādu rabarberu saldējuma recepti, kas izskatās ļoti laba un vienkārša (pati vēl neesmu izmēģinājusi).

Čaklā Ilze Lipska savā blogā apkopojusi lielu skaitu dažādu rabarberu recepšu.

Džeimijs Olivers arī mīl rabarberus – re kur viņa receptes, tajā skaitā “sāļās” (rabarberi ar cūkgaļu).

Žurnāla “Saveur” rabarberu recepšu izlase

Portāla Food52 rabarberu recepšu izlase

Priecāšos, ja komentāros padalīsieties arī ar savām iecienītajām rabarberu receptēm! Paldies un priecīgu rabarberu sezonu 🙂

 




Ēdiena gatavošana ir dzīvības turpināšanai vitāli nepieciešama funkcija, kur prieku sniedz gan process, gan rezultāts. To var izbaudīt ar acīm, garšu, tausti, smaržu un citām maņām. Tas ir veids kā iepazīt citas kultūras. Tā ir pārsteigumu pilna radoša nodarbe, kurā dalīties ar mīļoto cilvēku. Vārdu sakot, gluži kā sekss 🙂


Jaunākie komentāri