Šokolādes mērce saldējumam vai kam citam

Jūn 1, 2012 | Receptes, Saldie | 0 comments

Kāpēc pirkt veikalā, ja veikli un vienkārši var uztaisīt pats?

Vielas (aptuveni 4 porcijām):

100 ml piena
100 g kvalitatīvas tumšās šokolādes

Pienu uzkarsē, noņem no uguns un tajā samet gabalos salauztu šokolādi. Ik pa brīdim apmaisa ar putuslotiņu, lai kūstot veidojas vienmērīga mērce. Tas arī viss 🙂 Var pasniegt karstu vai atdzesētu. Šādi gatavota mērce kādas pāris stundas paliks plūstoša un nesacietēs. Ja sacietē, ievietojiet trauku ar mērci katlā ar karstu ūdeni un maisot atkausējiet.

 

0 Comments

Submit a Comment

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.




Ēdiena gatavošana ir dzīvības turpināšanai vitāli nepieciešama funkcija, kur prieku sniedz gan process, gan rezultāts. To var izbaudīt ar acīm, garšu, tausti, smaržu un citām maņām. Tas ir veids kā iepazīt citas kultūras. Tā ir pārsteigumu pilna radoša nodarbe, kurā dalīties ar mīļoto cilvēku. Vārdu sakot, gluži kā sekss 🙂