Šokolādes pudiņi

Sep 19, 2010 | Receptes, Saldie

Ekstrēmi šokolādīgs, ļoti efektīgs un viegli pagatavojams deserts visiem šokolādes atkarīgajiem!

Vielas:

200 g kvalitatīvas tumšās šokolādes
5 ēdamkarotes cukura
3 olas
60 g sviesta + vēl nedaudz trauciņu iesmērēšanai
2 ēdamkarotes riekstu-šokolādes smēres (piemēram Nutella)

Gatavot:

Šokolādi salauž gabalos un katliņā mazā siltumā lēnām izkausē. Šajā gadījumā neiesaku lietot gāzes degli, tā jūs gandrīz garantēti šokolādi piededzināsiet! Drošāka alternatīva ir keramikas virsma uz vismazāko karstumu vai ūdens pelde. Krāsni uzkarsē līdz 200 grādiem, ar sviestu  izsmērē karstumizturīgus keramikas ķobīšus, sauktus arī par “ramekin” trauciņiem (standarta izmērs tiem ir 150 ml).

Ar mikseri atsevišķi saputo olu dzeltenumus ar cukuru, līdz tie ir gaiši un apjomīgi, un baltumus stingrās putās. Kad šokolāde gandrīz izkususi, tai pievieno sviestu un samaisa, līdz viss izkusis. Drusku atdzesē, tad šokolādes-sviesta ķausī iemaisa Nutellu, to visu uzmanīgi iejauc saputotajos dzeltenumos, un visbeidzot iecilā baltumus, visu labi izmaisot (putot nevajag!). Salej pa trauciņiem un liek krāsnī uz 15 minūtēm. Gatavi pudiņi būs uzpūtušies un pāris centimetrus pakāpušies pāri malām, bet iekšā vēl mīksti. Pasniedz siltus ar visiem trauciņiem, gala noformējumam var pārkaisīt pūdercukuru.

Godīgi jāsaka, ka šis deserts, lai arī satriecoši garšīgs, ir ļoti sātīgs un, ja es varētu atrast uz pusi mazākus trauciņus, noteikti lietotu tos. Kamēr man to nav, es pusizēstu pudiņu lieku ledusskapī un ēdu nākošajā dienā – vēlaizvien tikpat garšīgi!

Recepte no mana ļoti iecienītā Naidžela Sleitera (Nigel Slater) grāmatas “The Kitchen Diaries”.




Ēdiena gatavošana ir dzīvības turpināšanai vitāli nepieciešama funkcija, kur prieku sniedz gan process, gan rezultāts. To var izbaudīt ar acīm, garšu, tausti, smaržu un citām maņām. Tas ir veids kā iepazīt citas kultūras. Tā ir pārsteigumu pilna radoša nodarbe, kurā dalīties ar mīļoto cilvēku. Vārdu sakot, gluži kā sekss 🙂


Jaunākie komentāri