Maroka šiem salātiem ir drusku aiz matiem pievilkta un izpaužas gk dārzeņu griešanā mazos gabaliņos un garšvielu aizdara kombinācijā. Jebkurā gadījumā, sanāk svaigi, interesanti un ļoti vasarīgi!
Vielas:
pāris milzu tomāti (tos visvieglāk sagriezt mazos gabaliņos, nav daudz sulas un sēklu)
pāris gurķi
pa buntei kinzas, pētersīļu, piparmētras un bazilika
1 smalki sakapāts svaigs čili pipars bez sēklām
1/2 citrona sula vai 1 ēdamkarote sarkanvīna etiķa
olīveļļa
sāls un pipari pēc garšas
Gatavot:
Tomātus sagriež mazos gabaliņos, gurķus nomizo, sagriež gareniski 4 daļās, izgriež ārā sēklu daļu (to izmet) un atlikumu arī sagriež mazos gabaliņos. Svaigos garšaugus rupji sakapā.
Visas sastāvdaļas saliek bļodā, aprasina ar citrona sulu vai etiķi, pārkaisa ar sāli un pipariem, pārlaista ar olīveļļu un labi sajauc. Šos salātus vislabāk taisīt īsi pirms pasniegšanas tā, lai tos var celt galdā istabas temperatūrā un tie nebūtu iepriekš jātur ledusskapī.
Shie ir mani milakie salati – tomati, gurki un sipoli, varu tos est katru dienu. ta ir interesanta variacija, ko noteikti vajadzes izmeginat :)!