Viltīgs veids, kā paspilgtināt sezonas sākuma importa zemeņu bālo garšu!
Vielas:
puskilo zemenes
3 ēdamkarotes cukura
3 ēdamkarotes balzāmetiķa (ņemiet vislabāko, kāds jums ir, supermārketu etiķis par 3 latiem nederēs, jo tam būs pārāk uzmācīga etiķa smarža. šī ir īstā reize lietot mazo, dārgo pudelīti, ko kāds jums ir atvedis no Modenas. ja tā ir beigusies, nopērciet jaunu kādā no speciālajiem eļļu-etiķu veikaliņiem)
pāris piparmētru lapiņas
krēmam – 250 g Mascarpones siera, 200 ml saldā krējuma, pāris ēdamkarotes pūdercukura, ēdamkarote citrona sulas, no pusvaniļas pāksts izskrāpētas sēkliņas (bez tām var arī iztikt, vai aizvietot tās ar vaniļas cukuru)
Gatavot:
Zemenes noskalo, nogriež kauslapiņas, pārgriež uz pusēm un saliek stikla bļodā kopā ar balzāmetiķi un cukuru. Samaisa un atstāj istabas temperatūrā marinēties 2 stundas. Krēmam visas sastāvdaļas saputo.
Zemenes pasniedz kopā ar krēmu, pārkaisītas ar šaurās strēmelēs sagrieztām piparmētru lapiņām.
Receptes ideju aizguvu Džeimija Olivera grāmatā “The Return of the Naked Chef”.
0 Comments