Šodien centos uzburt atmiņā Sicīlijas garšu – izrādās, tas ir tik vienkārši kā saputot rikotas sieru! Tur gan šīs kūkas sakars ar Sicīliju arī beidzas.
Vielas:
1 maziņai rupjmaizes biskvīta ripai, ko cep 16 cm diametra kūkas formā
3 olas
3 ēdamkarotes cukura (gaišbrūnā vai parastā)
3 ēdamkarotes rupjmaizes rīvmaizes
drusku sarīvēts muskatrieksts
krēmam:
2 250 g trauciņi rikotas siera
pūdercukurs pēc garšas, es lieku kādas 3 ēdamkarotes
no 1/2 citrona norīvēta miziņa un izspiesta sula
no pusvaniļas pāksts izskrāpētas sēkliņas, vai drusku vaniļas cukurs/esence
rotājumam:
svaigas zemenes
Gatavot:
Biskvītam saputo olas ar cukuru kamēr gaišas un pūkainas, pa karotei lēnām ieputo rīvmaizi, piemet muskatriekstu. Lej ar sviestu izsmērētā veidnē un cep līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī 20 minūtes.
Krēmam ar mikseri puto rikotas sieru ar cukuru, līdz iegūta krēmīga konsistence. Pielej citrona sulu, pieliek miziņu un vaniļu, vēlreiz labi saputo un smērē virsū atdzisušajam biskvītam. Virsu dekorē ar zemeņu šķēlītēm vai veselām ogām.
Šī ir tāda mini-kūkas versija ar vienu kārtu biskvīta, ko protams var mainīt pēc patikšanas – piemēram, cept vairākas kārtas, vai lielo biskvītu no 5 olām, vai izmantot dekorēšanā kādas citas sezonā pieejamas ogas.
Patiesam skaisti un bezgala vienkarsi, ta vismaz izskatas;)!
Šodien pagatavoju šo kūku – vēl tik piebilde – kūkai jāļauj pastāvēt pirms ēšanas, tā bija daudz gardāka pēc 3h. Krēms bija iesūcies un garšas sajaukušās. Paldies par recepti:)!
loti, loti garsigi! es jau 3 reizes seit Malaizija uzcepu un viss tika noests pa tiro un skivji izlaiziti;-)! pedejo reizi virsu noberu ar mellenem, ari labi bija!
Paldies, par recpeti! Neesmu baigais pavārs, bet šī kūka man sanāca 🙂 Bija ļoti garšīgi!