Biešu mufini ar kazas sieru viducī

Jūn 19, 2011 | Dārzeņi, Kūkas, Receptes | 6 comments

Pie šiem mufiniem nonācu, cenšoties izdomāt vēl kādu virzienu, kurā aizvest savu pēdējā laikā iecienīto mufinu pamatrecepti. Ieraudzīju tirgū bietes, atcerējos, ka Džeimijs Olivers tās vienreiz burkānu kūkā salika burkānu vietā, saķīlēju recepti, vidū iespraudu kazas siera bumbiņu un lūk rezultāts:


Vielas
:

100 g kviešu milti
100 g rupja maluma/pilngraudu kviešu milti
100 g polenta (rupja maluma kukurūzas milti)
4 olas
100 g gaišbrūnais cukurs
160 ml olīveļļa
400 g bietes (svaigas, ne vārītas!)
2 tējkarotes cepamais pulveris
pustējkarote malti smaržīgie pipari
neliels gabals (pāris šķēles) sarīvēta vai smalki sakapāta ingvera
naža gals sāls
no 1 apelsīna ar smalku rīvīti norīvēta miziņa
12 kazas siera bumbiņas (tās, kas peld eļļā)

Gatavot:

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem, sagatavo mufinu trauciņus.

Bietes notīra, nomizo un rupji sarīvē. Lielā bļodā labi saputo olas ar cukuru. Iemaisa eļļu, bietes, tad miltus, polentu, cepamo pulveri un visas garšvielas. Mīkla sanāks ellīgi fuksijrozā krāsā! Labi samaisa, ar karoti krauj formītēs un beigās uzmanīgi katram mufinam viducī viegli iegremdē kazas siera bumbiņu:

Cep 45 minūtes, vai “kamēr kociņš nāk laukā sauss”.

 

6 komentāru

  1. baiba

    izskatās ļoti labi 🙂 mani mulsina tās 45 cepšanas minūtes. parasti kādas 15-20. vai šie neizkalst?
    brīnos par Jūsu lielisko fantāziju.

  2. Krista>baibai

    Noteikti nē. Vari paprovēt pati jebkuru no nesen publicētajām 3 mufinu receptēm! Šajās receptēs mīkla ir savādāka nekā tradicionālajos mufinos, varbūt tāpēc ir arī atšķirīgs cepšanās laiks.

  3. Antuanete

    Jā, mani arī pārsteidza tas, ka rabarberu mufini bija jācep 35-40 minūtes; tā kā vienlaikus varu cept tikai 9 gab, tad pasākums parasti ievelkas 🙂

    Pēc kā vispār šādi biešu mufini garšo? Pēc bietēm? Kazas siera? Saldi vai sāļi? Kazas sieru varbūt varētu aizvietot ar kādu Filadelfijas sieru? (kazas piena produktu garšu arī pēc atkārtotiem mēģinājumiem nespēju pieņemt :))

  4. Krista>Antuanetei

    Redzi, arī bietes var garšot dažādi – ja vispierastākā garša ir marinētas vai zupā, tad pēc TĀDĀM nu gan šitie mufini negaršo 🙂 Bietes no dabas ir saldenas, un viņas tā diezgan labi kopā ar citām sastāvdaļām ierakstās iekšā šājā kombinācijā. Garša ir diezgan maiga, neuzmācīga, tai pat laikā interesanta.

    Ja nepatīk kazas siers, var ņemt govs piena “bumbas”, kas arī nopērkamas veikalā, peldot eļļā.

    Uz veselību 🙂

  5. Baiba

    jau mutē jūtu šo superīgo salikumu,bet pagaidām nav laika izmēģināt

  6. baiba

    sveiki,
    izmēģināju un nepatika gala produkts- pārāk ciets un sauss, siera bumbiņas izsprāga uz āru un apdega. izdarīju visu kā receptē teikts, bet nebija tas, ko gaidīju. necepti mafini izskatījās labāk, kā cepti. polenta pēc 45 minūtēm nebija gatava. liku lielas cerības uz šo recepti, bet esmu vīlusies. cepšu savus parastos gardos mafinus, kas man iznāk kā pūciņas un visiem garšo.
    atvainojiet.

Submit a Comment

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.




Ēdiena gatavošana ir dzīvības turpināšanai vitāli nepieciešama funkcija, kur prieku sniedz gan process, gan rezultāts. To var izbaudīt ar acīm, garšu, tausti, smaržu un citām maņām. Tas ir veids kā iepazīt citas kultūras. Tā ir pārsteigumu pilna radoša nodarbe, kurā dalīties ar mīļoto cilvēku. Vārdu sakot, gluži kā sekss 🙂


Jaunākie komentāri