Kā mēs svinējām dārza svētkus Bērnu slimnīcā

Jūn 1, 2016 | Pārdomas | 1 comment

Jau otro gadu Bērnu slimnīcas fonds starptautiskajā bērnu aizsardzības dienā rīkoja dārza svētkus par prieku mazajiem pacientiem, viņu vecākiem un slimnīcas darbiniekiem. Šogad gan atbalstītāju, gan apmeklētāju bija vairāk kā pērn. Atnāca arī prezidenta kundze Iveta Vējone ar zemeņu grozu, ko izdalīja Minjons!

P1060029

Bērni priecājās par foršajām izklaidēm un atjaunoto rotaļlaukumu un visi svētku dalībnieki baudīja cienastu, ko bija sarūpējuši dāsnie atbalstītāji: restorāni Neiburgs, Ostas skati, Bergs, KID, Faces, Daily, viesnīcas Metropole restorāns “De Commerce Gastro Pub 1871”, bistro Stock Pot, ekoveikals UNCE, bezglutēna konditorija Tīrā Maize, Ikšķiles saldējums, MŪ Catering, Valmiermuiža un kampaņa BioLoģiski. PALDIES jums visiem par fantastisko atsaucību! Paldies Maxima par atturīgo un gaumīgo praktisko nodrošinājumu svētkiem.

Svētkos satiku kundzi, kas tīrīja palātu, kad ar Elzu tur pirms pāris gadiem pavadījām dažas satraucošas dienas. Dakterus, kas bija atnākuši ar saviem bērniem, kuri pārāk maz redz vecākus, kam pārāk daudz jāstrādā. Reanimācijas ārste stāstīja, ka pašlaik ļoti daudz darba: traumas, vēderi, operācijas, šodien atklāti divi audzēji. Cita ārste, baudot Neiburga pavāru ar slāpekli taisīto saldējumu, noteica, ka re – slāpekli var izmantot gan pavāri, gan dermatologi (kārpu piededzināšanai). Apmaiņas studenti no Portugāles atzinīgi novērtēja tradīciju šādi svinēt starptautisko bērnu aizsardzības dienu. Liene no BioLoģiski telts priecājās, cik forši būt Bērnu slimnīcā līksma iemesla dēļ, savukārt UNCE ekoveikala saimnieces dēliņš Emīls ļoti sabijās, kad ar viņa mammu Madaru pirms pāris nedēļām runājos, pieminot vārdu “slimnīca”… pasākumā gan viņš braši palīdzēja lielajam brālim Gustam servēt bio smūzijus, popkornu un gumijlācīšus.

Šodien sajutos ļoti pazemīga, pateicīga un laimīga. Pazemīga visu brīnišķīgo cilvēku priekšā, kuru ikdiena ir ārstēt bērnus un par viņiem rūpēties – lietas, kas mani šausmina, ir viņu ikdiena. Laimīga, ka varu kaut nedaudz viņus iepriecināt, palīdzot sarīkot svētkus. Pateicīga Bērnu slimnīcas fondam un visiem atbalstītājiem, kas ar lielu sirsnību sarūpēja cienastu un izklaides – un Baibai Sipeniecei un Jānim Romanovskim par dzirkstošo humoru!

Īsa fotoreportāža:

P1050954

Valsts prezidenta kundze Iveta Vējone un Bērnu slimnīcas fonda vadītāja Liene Dambiņa laikam bija saskaņojušas tērpu krāsas 🙂

 

P1050959

Ostas skatu šefpavārs Ingmārs Ladigs klāj zemeņu-rabarberu mērci uz redīsu čipsiem

 

P1050977

Linda un Anete cienā ar StockPot klasiku – hummus, tabulē un gazpačo. Un Valmiermuižas limonādēm!

 

P1050987

restorāna Bergs šefpavārs cienā ar vafelēm un Skrīveru saldējumu

 

P1060009

Restorāns KID skaidro mazajiem apmeklētājiem, kā sakombinēt veselīgu un garšīgu vafeles pildījumu

 

P1050994

Jūrmalas restorāns Faces pasniedza supergaršīgu, īpaši maziem bērniem vārītu teļa frikadeļu zupu ar maigām garšvielām

 

P1060018

Neiburga pavāri ar slāpekli taisa rabarberu-vaniļas saldējumu. Ņam!

 

P1060022

Baiba Sipeniece interesējas par UNCE ekoveikala gatavotā zaļā smūzija sastāvu

 

P1060043

Vafeles ir apēstas, bet Baiba Sipeniece mēģina no MŪ Catering vadītājas Lindas izdibināt, kur viņa pirkusi vafeļpannu

 

P1060049

Dakterus interesē, kas tas ir – bioloģiski

 

P1060055

Gumijlācīši jau gandrīz apēsti, bet Gusts no UNCE ekoveikala turpina servēt svaigu bio apelsīnu sulu un zaļos smūzijus

1 Comment

  1. Astride Zida

    Apsveicu Krista!

Submit a Comment

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.




Ēdiena gatavošana ir dzīvības turpināšanai vitāli nepieciešama funkcija, kur prieku sniedz gan process, gan rezultāts. To var izbaudīt ar acīm, garšu, tausti, smaržu un citām maņām. Tas ir veids kā iepazīt citas kultūras. Tā ir pārsteigumu pilna radoša nodarbe, kurā dalīties ar mīļoto cilvēku. Vārdu sakot, gluži kā sekss 🙂


Jaunākie komentāri